Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στη Λέσβο για ΑμεΑ, παιδιά και ηλικιωμένους

ΕΛΛΑΔΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 30/08/2022

Κατά την τετραήμερη επίσκεψή της στη Μυτιλήνη επισκέφθηκε δομές και συζήτησε με εργαζόμενους, αλλά και ωφελούμενους

|> Επίσκεψη στην Μυτιλήνη πραγματοποίησε η Δόμνα Μιχαηλίδου, από το Σάββατο 27/8 έως και χθες Τρίτη 30/8. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τις κοινωνικές δομές του νησιού και να συζητήσει με τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους.

Κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής της, η Δόμνα Μιχαηλίδου, μετέβη στις εγκαταστάσεις της παιδικής κατασκήνωσης στη Νεάπολη της Λέσβου. Εκεί, συζήτησε με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κυτέλη, τους αντιδημάρχους για την πρόοδο των εργασιών, με σκοπό η κατασκήνωση να λειτουργήσει ξανά το επόμενο καλοκαίρι και να μπορούν τα παιδιά της περιοχής να απασχολούνται δημιουργικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Την επόμενη μέρα, η υφυπουργός επισκέφτηκε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους και να ακούσει τα προβλήματα και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν. Αργότερα, επισκέφτηκε και τις εγκαταστάσεις της Νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, της οποίας η λειτουργία αρχίζει μέσα στη χρονιά.

Χθες, η Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπου συζήτησε με φιλοξενούμενους στη δομή και ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά όλους τους εργαζόμενους, που με την αφοσίωση και την συνέπεια τους κατάφεραν κατά την περίοδο της πανδημίας να προστατεύσουν την υγεία και την ζωή των ωφελούμενων.

Σήμερα, η υφυπουργός επισκέφτηκε το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία “Η Κυψέλη”, όπου ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τις υπηρεσίες που παρέχουν καθημερινά στους ωφελούμενους του κέντρου, αλλά για τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται με σκοπό να ενισχυθεί η ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία του νησιού.

Την υφυπουργό, συνόδευσε σε όλες τις επισκέψεις της στη Μυτιλήνη, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Δημήτρης Παραδέλλης.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στη Λέσβο, η Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε:

«Είμαστε δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μας, ειδικά στους πιο ευάλωτους, από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα. Ακούμε τα προβλήματά τους και εργαζόμαστε εντατικά ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα της ζωής τους. Η Μυτιλήνη, είναι ένας τόπος με μεγάλη ιστορία σε κοινωνικές δομές τόσο για παιδιά και ηλικιωμένους όσο και για άτομα με αναπηρία. Γι’ αυτό κεντρικό κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση με αποτελεσματικές συνέργειες συμβάλλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, όλων των συμπολιτών μας, ειδικά όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: