Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ερώτηση Μπουτσικάκη για τo ακριβό κόστος του Internet

Κατέθεσε και αναφορά για τα κενά που παρατηρούνται σε ειδικότητες καθηγητών στις Σπέτσες

|> Ο βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε και την υπ’ αρ. 9648/16-9-2020 ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, σχετικά με το κόστος του Internet στην Ελλάδα.

Ο κ. Μπουτσικάκης επισημαίνει ότι το διαδίκτυο στη χώρα μας παραμένει πιο αργό και πιο ακριβό στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε σχέση με τις περισσότερες χώρες, ενώ παραθέτει και συγκριτικά στοιχεία μεταξύ 155 χωρών, με βάση τα οποία το μέσο κόστος ενός (1) GB Mobile Data στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 12,06 δολάρια (145η θέση), όταν (με κατάταξη φθηνότερο > ακριβότερο), στο Ισραήλ ανέρχεται σε μόλις 0,11 δολάρια (2η θέση), στη γειτονική Ιταλία σε 0,43 δολάρια (4η θέση), στην Πολωνία σε 0,70 δολάρια (17η θέση), στην Τουρκία σε 0,72 δολάρια (20ή θέση), στη Δανία σε 0,80 δολάρια (27η θέση), στη Γαλλία σε 0,81 δολάρια (28η θέση), στη Βρετανία σε 1,39 δολάρια (52η θέση) και στην Ισπανία σε 1,81 δολάρια (65η θέση).

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Εν όψει αυτής της κατάστασης, που επιβαρύνει αδικαιολόγητα και δυσανάλογα των σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν πολύ περισσότερα για υπηρεσίες διαδικτύου σε σχέση με τους περισσότερους ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη, ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για τη δραστική μείωση των τιμών.

Σχολεία Σπετσών

Επιπλέον, ο κ. Μπουτσικάκης κατέθεσε αναφορά προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναδεικνύοντας τα κενά που παρατηρούνται σε διάφορες ειδικότητες, στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Σπετσών, ζητώντας της να προχωρήσει σε ενέργειες για την κάλυψή τους.

Απάντηση