Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καταγγελία για ‘’αρπαγή ιδιωτικής περιουσίας’’ από το Ελληνικό Δημόσιο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 23/01/2023

Αφορά έκταση 8.681,25 στρεμμάτων χιλιάδων μικροϊδιοκτητών, σε Νίκαια και Κορυδαλλό

|> Σοβαρή καταγγελία κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ότι πάει να καρπωθεί τις ακίνητες περιουσίες χιλιάδων μικροϊδιοκτητών, ως ‘’κληρονόμος’’ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!

Πρόκειται για περιοχή των Δήμων Κορυδαλλού και Νίκαιας, για την οποία δείχνει το ενδιαφέρον του ο Εξωραϊστικός Οικολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Ο Κρόνος’’ (Πραξιτέλους 113, Πειραιάς – 18 532 – Τηλ.: 6932.238436 E- mail: syllogoskronos@gmail.com), από τον οποίο εστάλη η παρακάτω καταγγελία με υπογραφή του προέδρου του δ.σ. Νικόλαου Γερουλάκη.

Η καταγγελία με τίτλο ‘’Αρπαγή Ιδιωτικής Περιουσίας από το επίσημο Κράτος’’, αναφέρει:

Το Ελληνικό Δημόσιο με ατομικές αγωγές (τακτική διαδικασία – κτηματολογικός δικαστής), διεκδικεί την κυριότητα από χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες σε εκτός σχεδίου περιοχές ως κληρονόμος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αντίγραφο αυτών των αγωγών μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Η υπεράσπιση των δίκαιων δικαιωμάτων ενός εκάστου των ιδιοκτητών – υποχρεωτικά ατομικά- απαιτεί δυσβάστακτα έξοδα με συνέπεια οι οικονομικά αδύναμοι να χάσουν τελικά την μικρή περιουσία τους. Η πράξη αυτή που διενεργείται από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία δύναται να θεωρηθεί και παράνομη και ύποπτη και παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Εντός των όμορων Δήμων Κορυδαλλού και Νίκαιας βρίσκεται το ιδιωτικό κτήμα Γ. Παχή, εκτάσεως 8.681,25 στρεμμάτων προερχόμενο από το τσιφλίκι Ασώματος. Τα κτήματα Αττικοβοιωτίας είναι ιδιωτικά βάσει της Συνθήκης της Κωνσταντινούπολης του 1832.

Με τις ομόφωνες αποφάσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων 95/1939 και 996/1983 του Ν.Σ.Κ. και την 813/1909 Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών αναγνωρίστηκε πλήρως το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτήματος και οριοθετήθηκε οριστικά από το ελληνικό δημόσιο το έτος 1970.

Το συγκεκριμένο κτήμα, διαθέτει σειρά συμβολαιογραφικών πράξεων από τις 30-11-1830 ( 193 ετών), το οποίο ρυμοτομήθηκε και πωλήθηκε σε χιλιάδες αγροτεμάχια των 180 έως 220 τ.μ.. Από τα 8.681,25 στρέμματα τα 6.800 ευρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως και έχουν ήδη οικοδομηθεί, διότι ουδέποτε το κτήμα υπήρξε δημόσια δασική έκταση, όπως αποδεικνύεται από συμβόλαια και άλλα επίσημα έγγραφα του 19ου αιώνα καθώς και τις αεροφωτογραφίες των ετών 1945 μέχρι και σήμερα.

Το έτος 2003 απορρίφθηκε η ένσταση του ελληνικού δημοσίου τόσο για το ιδιοκτησιακό, όσο και για το δασικό καθεστώς του κτήματος Γ. Παχή και από τις δύο Δικαστικές Επιτροπές στο Ειρηνοδικείο Πειραιά. Τώρα επανέρχεται το ελληνικό δημόσιο με ατομικές αγωγές κατά νομίμων ιδιοκτητών.

Πώς είναι δυνατόν το ελληνικό δημόσιο να αγνοεί το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συνθήκες , τις Συμβάσεις και τους νόμους που το ίδιο έχει υπογράψει και τώρα με αθέμιτα μέσα προσπαθεί να αρπάξει περιουσία ιδιωτών; Κανείς υπουργός, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μάς έχει απαντήσει στα 7 Υπομνήματα και το ψήφισμα διαμαρτυρίας που τους έχουμε πρωτοκολλήσει σταδιακά από το έτος 2020.

Απαράδεκτη συμπεριφορά σε συλλογικό όργανό και μάλιστα σε πολίτες που έχουν πληρώσει όλους τους προαπαιτούμενους φόρους. Στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης, εάν η κατάφορη αδικία εις βάρος των πολιτών δεν είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, οφείλει να ερευνήσει το θέμα και να αποδώσει ευθύνες.

Υ/Γ: Μπορούμε ανά πάσα στιγμή να σας προσκομίσουμε τους τίτλους του κτήματος και τις γνωμοδοτήσεις του Γ.Σ.Δ.Κ. και Ν.Σ.Κ. για τον ιδιωτικό χαρακτήρα του κτήματος, καθώς και φωτοερμηνείες από ανεξάρτητους μελετητές. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία όπως τίτλους, γνωμοδοτήσεις του Γ.Σ.Δ.Κ. και Ν.Σ.Κ. κ.λπ. παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: