Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καταγγελία Παπαδημούλη για αιρετούς και… εξαιρετικούς

Χωρίς κατηγορία στις 10/10/2014

ΣΤΗΝ ΕΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρνει, με Ερώτησή του, τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των αιρετών μελών της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στην ερώτησή του, ο κ. Δ. Παπαδημούλης αναφέρει, ότι η όλη διαδικασία επιλογής των μελών έγινε από την Ελληνική Κυβέρνηση με αντιδημοκρατικό τρόπο και χωρίς καμία διαβούλευση με τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτό συνηθίζονταν παλιότερα. Και τονίζει: «Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επιλογή των αιρετών που έχει επιλέξει η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, διαστρεβλώνοντας έτσι τη βούληση του Ελληνικού λαού». Προσθέτει ο κ. Παπαδημούλης:

«Επιπλέον, ανάμεσα στα “εκλεκτά” μέλη της αντιπροσωπείας για την Επιτροπή των Περιφερειών συμπεριλαμβάνεται ο πρώην αιρετός και νυν διορισμένος από την Κυβέρνηση γ.γ., Δ. Καλογερόπουλος. Ο διορισμός του αντιβαίνει τους κανόνες της Επιτροπής των Περιφερειών, στην ιστοσελίδα της οποίας αναγράφεται ρητά ότι: “Η θητεία των τακτικών ή αναπληρωματικών μελών λήγει με την παραίτηση τους, το τέλος της εκλογικής τους θητείας ή το θάνατο τους”».

Και ζητεί από το Συμβούλιο της Ε.Ε. να του επισημάνει, αν κατά τη γνώμη του, η επιλογή των Ελλήνων αιρετών έγινε με νόμιμο τρόπο καθώς και αν πρόκειται να προβεί σε ενέργειες για την αναθεώρηση της απόφασης αυτής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: