Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καταγγελία του Δικτύου Νεολαίας “Πράττω” για “αντιδημοκρατικές πρακτικές της ΔΑΠ” στο ΠαΠει

Κοινωνια στις 15/05/2018

Τι καταγγέλλεται

|> Καταγγελία κατά της ΔΑΠ για παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας των εκλογών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, κάνει το Δίκτυο Νεολαίας “Πράττω” και παράλληλα γίνεται επίθεση σε “τοπικούς πολιτικάντηδες”. Μέχρι στιγμής δεν έχει σταλεί απάντηση στην ανακοίνωση του “Πράττω”. Όταν θα σταλεί οπωσδήποτε θα δημοσιευθεί. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Δικτύου Νεολαίας “Πράττω”, αναφέρει:

Για μια ακόμη φορά φέτος γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού που καταδεικνύει πλήρως το διαχρονικό ρόλο της ΔΑΠ. Η οργάνωση της ΝΔ στα πανεπιστήμια, μένοντας πιστή στις αντιδημοκρατικές πρακτικές της, επιχείρησε να εμποδίσει τη συμμετοχή τής παράταξης του Μπλόκο, που πρόσκειται στη Νεολαία Σύριζα, στις φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Οι τραμπούκικες αυτές λογικές που γυρνούν χρόνια πίσω το φοιτητικό συνδικαλισμό, παρακωλύουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και το δημοκρατικό τους χαρακτήρα.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Ακριβώς αυτές τις πρακτικές, τα «άριστα» κυκλώματα αντιγραφών και κάθε είδους πελατειακή εξυπηρέτηση, έχουν συμβάλει στην απαξίωση του φοιτητικού συνδικαλισμού και την απομαζικοποίηση των φοιτητικών εκλογών. Άραγε η ΔΑΠ όταν αναφέρεται σε εξωπανεπιστημιακές παρεμβάσεις στο χώρο του Πανεπιστημίου,  κάνοντας λόγο για άσυλο ανομίας,  εννοεί και τον στενό συνεργάτη τοπικού βουλευτή της ΝΔ, που δεν έχει καμία σχέση με τα φοιτητικά δρώμενα εδώ και 15 χρόνια, ο οποίος παρευρισκόταν στο ΔΣ ως εκπρόσωπος της ΔΑΠ καθοδηγώντας την όλη διαδικασία;  Άραγε αποτελεί αυτό εκμετάλλευση προς όφελος πολιτικών μηχανισμών και φίμωση της φοιτητικής κοινότητας;

Η οργάνωση του Δικτύου Νεολαίας “Πράττω” καταγγέλλει και αποδοκιμάζει ξεκάθαρα τους τραμπουκισμούς των νεοφιλεύθερων της ΔΑΠ που αποκλείουν δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις από τις εκλογικές διαδικασίες. Καταγγέλλουμε απερίφραστα την εκμετάλλευση και την προσβολή  των φοιτητικών διαδικασιών από τοπικούς πολιτικάντηδες της ΝΔ προς όφελος ενίσχυσης της πολιτικής τους πελατείας οι οποίοι χέρι χέρι με τη ΔΑΠ επιχειρούν να καπελώσουν και να χειραγωγήσουν τη φοιτητική κοινότητα.

Απάντηση