Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Έμφραγμα” στο Λεκανοπέδιο και παναττική ταλαιπωρία, από την σημερινή απεργία στο Μετρό

Κοινωνια στις 14/05/2018

Καταγγελία προσωπικού

|> Κομφούζιο το πρωί με την απεργία στο Μετρό, ενώ το μεσημέρι αναμένεται “χαμός” σε όλο το Λεκανοπέδιο. Από νωρίς το πρωί η κίνηση ήταν αυξημένη στη λεωφόρο Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Σκαραμαγκά και στην Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα. στον Κηφισό, την Κηφισίας, τη Μεσογείων. Η Συγγρού δεν… ανάσαινε στο ύψος του Φιξ και πυκνή ήταν η ροή των οχημάτων στη λεωφόρο Ηλιουπόλεως. Και βλέπουμε…

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ελλείψεις σε προσωπικό, ανταλλακτικά και αναλώσιμα υλικά και κάνει λόγο για “ξεπούλημα των συγκοινωνιών”. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τονίζεται: «Στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού και από την έλλειψη ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών, έρχεται να προστεθεί η αχαρακτήριστη συμπεριφορά της διοίκησης που απρόσκοπτα αρνείται να συζητήσει με την πλειοψηφία των εργαζομένων προτιμώντας να συνδιαλέγεται υπογείως με κομματικά προσκείμενους και υποτακτικούς. Ο προγραμματισμός της εταιρίας όμως, η επιβίωσή της και η διασφάλιση της ασφαλούς και ποιοτικής λειτουργίας της δεν είναι ατομική υπόθεση κανενός και προφανώς δεν εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του διευθύνοντος Συμβούλου». Και πως:

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

«Θα σταθούμε απέναντι σε οποιοδήποτε μέλος του κατεστημένου που προάγει και αναδεικνύει τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, με μοναδικό προσόν τους την κομματική υποταγή, που χρησιμοποιούν ακόμα και μαφιόζικες πρακτικές προσπαθώντας να τραμπουκίσουν οποιονδήποτε εργαζόμενο έχει αντίθετη άποψη ή θίγει τα συμφέροντά τους».

Απάντηση