Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καταγγελία Σούρλα για τον βανδαλισμό του μνημείου στο Ύψωμα 731 στη Β. Ήπειρο

ΕΛΛΑΔΑ στις 11/05/2016

Έχει ξανασυμβεί…

Για μια φορά ακόμη “θερμοκέφαλοι” Αλβανοί κατέστρεψαν το μνημείο των Ελλήνων πεσόντων στο ιστορικό Ύψωμα 731 της Βορείου Ηπείρου και ο πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41, πρ. υπουργός και βουλευτής Γιώργος Σούρλας, καταγγέλλει:

«Βάνδαλοι και πάλι κατέστρεψαν το μνημείο στο ιστορικό ύψωμα 731 στη Βόρειο Ήπειρο, το ύψωμα που παρά τη σφοδρή εαρινή επίθεση των Ιταλών, τον Μάρτιο του 1941 παρέμεινε απόρθητο, ωστόσο όμως ποτίστηκε με το αίμα εκατοντάδων Ελλήνων μαχητών και χιλιάδων Ιταλών.

sourlasΒεβήλωσαν άφρονες το μνημείο που συμβολίζει τον ηρωισμό, την αυτοθυσία για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η κυβέρνηση της Αλβανίας, οφείλει επιτέλους όχι μόνο να αποδοκιμάσει τους βάνδαλους, που δεν είναι η πρώτη φορά που καταστρέφουν το μνημείο, αλλά να σεβαστεί την υπογραφή της, να υλοποιήσει τη Συμφωνία που κυρώθηκε από την αλβανική Βουλή προ πενταετίας και μέχρι σήμερα τίποτα δεν έπραξε για τους 7976 Έλληνες πεσόντες κατά το Έπος 1940 – 41, που παραμένουν άταφοι επί 75 χρόνια.

Ήρθε όμως και η ώρα η ελληνική κυβέρνηση να καταστήσει σαφές, ότι η Αλβανία δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο υπάρχει αυτή η εθνική και ανθρωπιστική εκκρεμότητα».

Απάντηση