Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στις 7μμ στο Λιοντάρι

Χωρίς κατηγορία στις 12/05/2019

Καταγγελίες ότι ιδιωτικοί αστυνομικοί της COSCO απαγορεύουν βόλτες και φωτογραφίσεις στον εμβληματικό Λέοντα του Πειραιά!

|> Σε συλλαλητήριο στο Λιοντάρι, καλούνται σήμερα Κυριακή στις 7 μμ οι κάτοικοι του Πειραιά, μετά την απαγόρευση της COSCO, να… κυκλοφορούν πεζοί στον χώρο! Μάλιστα, υπάρχουν και σχετικές καταγγελίες, περίεργης συμπεριφοράς σεκιουριτάδων της COSCO, οι οποίες προκάλεσαν την σημερινή διαμαρτυρία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πειραϊκές κινήσεις “Ενεργοί Πολίτες” και “Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή”, αναφέρεται:

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Μέσα στο 15θήμερο που πέρασε, με την κορύφωση της άφιξης των κρουαζιερόπλοιων, είχαμε καταγγελίες από κατοίκους του Χατζηκυριάκειου ότι εκδιώχθηκαν από την ιδιωτική αστυνομία της COSCO, ενώ περπατούσαν ή φωτογραφίζονταν στη μοναδική πλατεία της γειτονιάς, γύρω από το Λιοντάρι του Πειραιά.

Οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουμε την καθημερινή ταλαιπωρία της κυκλοφοριακής συμφόρησης λόγω των τουριστικών πούλμαν, τη δυσοσμία, την απόκρυψη του θαλάσσιου ορίζοντα, τον αποκλεισμό μας ανάμεσα σε πλωτές πολιτείες που εκπέμπουν ρύπους καταστρεπτικούς για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας τα οποία πάνε στο σχολείο και παίζουν στην παιδική χαρά, δίπλα στα αγκυροβολημένα κρουαζιερόπλοια.

Στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση έρχεται τώρα  να προστεθεί και η αυθαίρετη απαγόρευση της επίσκεψης στην πλατεία μας, από τον νέο ιδιοκτήτη του λιμανιού, την κινεζική κρατική εταιρεία COSCO. Δεν φτάνει που κατέχει παράνομα τον δημοτικό χώρο των 140 στρεμμάτων γύρω από το ιστορικό ‘Παλατάκι’, τολμά τώρα να αστυνομεύει και τους δημόσιους  κοινόχρηστους  χώρους μας.

Για να μην καταντήσουμε ξένοι στα σπίτια μας και στις γειτονιές μας, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους κατοίκους  του Πειραιά την Κυριακή 12 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο Λιοντάρι.

  • ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ- ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ!
  • ΕΞΩ Η COSCO ΑΠΟ ΤΑ 140 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ!
  • TA 140 ΣΤΡ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ  ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!

> Πληροφορίες : 6972.942421 / 6906.408586 – f/b : Ενεργοί Πολίτες της Πειραϊκής / Λιμάνι φιλικό στην πόλη!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: