Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δημοσιογράφος χάνει το σπίτι της επειδή… “έγινε Λούης” ο εκδότης!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 08/06/2022

Καταδικάστηκε ερήμην επειδή οι κλητεύσεις πήγαιναν στα κλειστά γραφεία της εφημερίδας – Τι γράφει η ίδια σε ανάρτηση στο f/b

|> Από τη μια ο Γιώργος Τράγκας να “χτίζει” περιουσίες περιέργως και ανενόχλητος και από την άλλη η Γιούλη Σταρίδα να χάνει το σπίτι της -το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο- επειδή ο εκδότης της εφημερίδας όπου εργαζόταν έγινε άφαντος!

Με δυό λόγια η συνάδελφος είχε κατηγορηθεί επειδή ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας είχε την υπογραφή της εν αγνοία της! Έγινε αγωγή και καταδικάστηκε ερήμην για συκοφαντική δυσφήμιση. Κι αυτό επειδή ο εξαφανισμένος εκδότης είχε κλειδώσει τα γραφεία της εφημερίδας και η συνάδελφος δεν παρελάμβανε τις διάφορες κλητεύσεις.

Έτσι σήμερα η Γιούλη Σταρίδα καλείται να πληρώσει 60.000 ευρώ ή διαφορετικά στις 6 Ιουλίου θα βγει “στο σφύρι” το σπίτι της! Δηλαδή την βγάζουν στον δρόμο επειδή καταδικάστηκε ερήμην, αφού δεν είχε γνώση των κλητεύσεων.

Αυτή η περίεργη υπόθεση, έγινε γνωστή από την ίδια την Γιούλη Σταρίδα και συγκεκριμένα από μία συγκλονιστική ανάρτηση που έκανε χθες στο f/b. Σε χρόνο μηδέν βρήκε την συμπαράσταση δεκάδων δημοσιογράφων και ίσως σήμερα ληφθεί υπ’ όψιν από νομικούς κύκλους. Η ανάρτηση, όπου εκφράζεται η απόγνωση της συναδέλφου, αναφέρει:

«Σήμερα αποφάσισα να κάνω το τελευταίο μου post στο facebook για να σας ενημερώσω πως από την μια στιγμή στην άλλη μπορεί να καταστραφεί μια ολόκληρη οικογένεια και να βρεθεί στο δρόμο. Το 1996 όταν τελείωσα το σχολείο αποφάσισα να ακολουθήσω το όνειρό μου και να ασχοληθώ με αυτό που λαχταρούσε η ψυχή μου… Την δημοσιογραφία. Ο μακαρίτης ο πατέρας μου προσπάθησε να με αποτρέψει, αλλά μάταια. Σήμερα, λοιπόν σκέφτομαι πόσο δίκιο είχε τότε… Στις 6 Ιουλίου το πατρικό μου σπίτι στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, στο οποίο διαμένει η μητέρα μου, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέος 60.000 ευρώ, μετά από δικαστική απόφαση που εκδόθηκε ερήμην μου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου! Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών, Αχιλλέας Ζήσης, είχε κάνει μήνυση και αγωγή το 2009 κατά της εφημερίδας Espresso και της εταιρείας ΝΕΠ, ιδιοκτησίας τότε του Πέτρου Κυριακίδη. Ο τελευταίος όπως γνωρίζετε είναι φυγόδικος και όλη η περιουσία της ΝΕΠ έχει δεσμευτεί και κατασχεθεί. Έτσι ο κ. Ζήσης στράφηκε κατά εμού και του τότε Διευθυντή Χρίστου Μουλίνου. Τα δικαστήρια έγιναν όλα ερήμην μας καθώς οι κλητεύσεις ρίχνονταν κάτω από την σφραγισμένη πόρτα του κτιρίου της ΝΕΠ στην Καλλιθέα. Χωρίς καν να έχω το δικαίωμα να υπερασπιστώ το εαυτό μου, δικάστηκα τελεσίδικα.

Ο κ. Μουλίνος δεν έχει τίποτα στο όνομά του, ο Πέτρος Κυριακίδης είναι φυγόδικος. Όσο για μένα; Ο πατέρας μου πέθανε δουλεύοντας προσπαθώντας να μου φτιάξει ένα σπίτι για να είμαι εξασφαλισμένη. Αυτό λοιπόν το σπίτι βγαίνει στο σφυρί…

Πλέον είμαι η μοναδική εργαζόμενη σε αυτή την χώρα που αντί να πληρώνομαι για να δημιουργώ, χάνω και ό,τι είχα.

ΥΣ: Το συγκεκριμένο δημοσίευμα για το οποίο χάνω το σπίτι μου, δεν το είχα γράψει καν εγώ… Το όνομά μου είχε μπει από λάθος του ατελιέ.

Καλή συνέχεια σε όλους! Κρατήστε τα παιδιά σας τώρα που δίνουν πανελλήνιες μακριά από την δημοσιογραφία!».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: