Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κατατίθεται η τροπολογία Λοβέρδου για μη παραχώρηση του Ολυμπιακού Πόλο

ΕΛΛΑΔΑ στις 17/05/2016

Για δικαστήρια…

Τροπολογία για να μην παραχωρηθούν Ολυμπιακά ακίνητα (Ζώνη Α2 Πόλο) του Φαλήρου στο υπουργείο Δικαιοσύνης καταθέτει σήμερα στις 6 μμ στην ολομέλεια της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η αιτιολογική έκθεση του Ανδρέα Λοβέρδου, αναφέρει:

Με πολιτική πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης και εν αγνοία των αρμόδιων υπουργών στις 6 Μαΐου 2016, η κυβέρνηση δια του επίσης αναρμόδιου υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων νομοθέτησε, με τρόπο που καθιστά φανερή την μέθοδο της λαθροχειρίας, την παραχώρηση των ακινήτων που ευρίσκονται στην Ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν σαν χώρος όπου θα διεξάγονται δίκες που αφορούν μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων.

Η τροπολογία περιεβλήθη τον τύπο βουλευτικής τροπολογίας, προκειμένου να αποφευχθεί ο έλεγχος από την αντιπολίτευση και από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης των όμορων περιοχών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός από τους 16 υπογράφοντες βουλευτές μόνο μία είναι βουλευτής του λεκανοπεδίου Αττικής και όλοι οι άλλοι είναι βουλευτές από τους άλλους νομούς της Ελλάδος.

Η γνωστοποίηση της απόφασης αυτής που συντελέστηκε με την ταυτόχρονη ψήφιση της τροπολογίας, ξεσήκωσε μεγάλες και σφοδρές αντιδράσεις από τους δημάρχους των όμορων περιοχών, πολιτιστικούς συλλόγους και κινήσεις πολιτών των ίδιων περιοχών, οι οποίοι αμέσως συνειδητοποίησαν ότι το έργο ανάπτυξης της περιοχής θα διεκόπτετο οριστικά.

Επειδή η απόφαση αυτή είναι παράγοντας δημιουργίας αρνητικών προϋποθέσεων στην ανάπτυξη της οικονομίας και ανεξάρτητα αν αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προτείνεται η ψήφιση της παρούσας τροπολογίας.

Απάντηση