Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απόφαση υπαγωγής στο “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον” για 5.046 νοικοκυριά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 23/08/2016

Ισχύει από χθες 22/8

Στις 18 Αυγούστου εκδόθηκε νέα απόφαση υπαγωγής στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον” με την οποία εντάσσονται 5.046 νοικοκυριά και εγκρίνονται 972 επιλαχούσες αιτήσεις. Οι υπαγωγές των ωφελούμενων έγιναν ανά περιφέρεια, σύμφωνα με την κατανομή των κονδυλίων μέχρι την εξάντλησή τους.

Η χρηματοδότηση του προϋπολογισμού, θα προέλθει:

  • για μεν τα δάνεια και τους επιδοτούμενους τόκους, από τους τόκους των κεφαλαίων του Ταμείου Εξοικονομώ κατ’ Οίκον (ποσό ύψους 26 εκ. €).
  • για δε την άμεση ενίσχυση από τις επιστροφές των δανείων που χορηγήθηκαν από το Ταμείο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον (ποσό ύψους 40 εκ. €)

Σημειώνεται ότι το ταμείο “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον” συστάθηκε με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το διαχειρίζεται η ΕΤΕΑΝ και αποσκοπεί στη στήριξη  της ολοκλήρωσης του ενεργειακού συστήματος της χώρας, την εξοικονόμηση ενέργειας, την άμεση ενίσχυση των παρεμβάσεων στον κτιριακό τομέα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των οικιών με παράλληλη εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς και την άμεση ενίσχυση των νοικοκυριών. Απευθύνεται σε ιδιοκτήτες κατοικιών, φυσικά πρόσωπα, που επιθυμούν την ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων τους.

Από χθες 22/8  οι ωφελούμενοι ενημερώνονται από τις συνεργαζόμενες τράπεζες για να προβούν στην υπογραφή των σχετικών συμβάσεων οι οποίες θα πρέπει να έχουν υπογραφεί εντός 45 ημερών από την ανωτέρω ημερομηνία. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση τίθεται αυτοδίκαια εκτός απόφασης υπαγωγής ώστε να δοθεί δυνατότητα υπαγωγής σε επόμενες στη σειρά από τις επιλαχούσες  αιτήσεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: