Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Φώφη “έφυγε” και μας άφησε μαχητικότητα, ήθος, αξιοπρέπεια

ΕΛΛΑΔΑ στις 25/10/2021

Κηρύχθηκε εθνικό πένθος – Ο Μητσοτάκης επιστρέφει στην Αθήνα – Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη στο Α’ Νεκροταφείο

Τ/Π |> Τριήμερο πανελλήνιο πένθος κηρύχθηκε για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε σήμερα το μεσημέρι στις 12:04’ μετά από πολλά χρόνια μαχών κατά της επάρατου. Και ήταν 57 ετών… Το “ύστατο χαίρε”, στην αξιοπρεπή πολιτικό, την Τετάρτη στις 2 μμ στο Α’ Νεκροταφείο. Προηγουμένως από τις 10 πμ η σορός θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Με το άγγελμα του θανάτου τής προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διέκοψε την επίσημη επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία και επιστρέφει το βράδυ στην Αθήνα. Επίσης ακυρώνεται η διήμερη περιοδεία του στα Δωδεκάνησα.

Συλλυπητήρια ανακοινώθηκαν από την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία της χώρας, όπως και από πολιτικούς όλων των κομμάτων.

Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο , αν και όλοι γνώριζαν πως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία της. Το γεγονός ότι έχασε τον πατέρα της και την μητέρα της από καρκίνο, ήταν κάτι που ενίσχυε τις ανησυχίες…

Στις 11 Οκτωβρίου είχε εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” και όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ (ΠΑΣΟΚ) συμφώνησαν και “πάγωσαν” τον προεκλογικό τους αγώνα. Οι μέρες περνούσαν, αλλά η Φώφη δεν έδειχνε να καλυτερεύει. Εδώ και δυο-τρεις ημέρες όλα έδειχναν πως θα χάσει τη μάχη. Όχι όμως τόσο γρήγορα…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: