Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κιθαριστικό διήμερο με βιρτουόζους της εξάχορδης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 26/01/2017

Σήμερα και αύριο το Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής στη μνήμη Κώστα Κρανίδη

Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο “Ιάκωβος Καμπανέλλης”, του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, το περιώνυμο Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής, που διοργανώνεται από τον δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Ρέντη, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, που είναι ο πολιτιστικός φορέας που διοργανώνει 14 κιθαριστικά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Στο διήμερο του Φεστιβάλ (Πέμπτη, 26 και Παρασκευή, 27) θα εμφανισθούν μεταξύ άλλων, ο νεαρός νικητής του περσινού διαγωνισμού των σολίστ του Φεστιβάλ, Γιώργος Δεληγιώργης, ο διακεκριμένος Έλληνας συνθέτης, κιθαριστής και παιδαγωγός Γιώργος Παπαδόπουλος, με το συγκρότημα του τους “Ονειρόδρομους” και η Κιθαριστική Ορχήστρα Νίκαιας (κύριο μέλος της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας), υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής, Ηλία Διαμαντάκη και σολίστ το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical-BMG, Stelios & Vassilis, που αποτελούν ο Στέλιος Γκόλγκαρης και Βασίλης Μαστοράκης (φωτό), τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Μπλόκου Κοκκινιάς, Αντώνη Μυτακίδη και τους νεαρούς πολυβραβευμένους σολίστ Γιώργο Γκόλγκαρη και Γιάννη Μποκέα.

Ο Κώστας Κρανίδης

Το Φεστιβάλ, μετά από απόφαση του δ.σ. του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, είναι αφιερωμένο στην μνήμη του σπουδαίου κιθαριστή και επιστήμονα Κώστα Κρανίδη, που πρόσφατα “έφυγε” από την ζωή, μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Κρανίδης, μέχρι και τις τελευταίες του ώρες δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται ενεργά με την κλασική κιθάρα, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους κιθαριστές. Τελευταία επίσημη εμφάνισή του, ήταν στο Ηρώδειο στις 16 Σεπτεμβρίου 2016, όπου έπαιξε σχεδόν υποβασταζόμενος σε αναπηρικό αμαξίδιο για τρεις ολόκληρες ώρες, στην συναυλία με τις “100 Κιθάρες”, υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη. Ώρα έναρξης των συναυλιών 8 μμ, με την είσοδο ελεύθερη.

Απάντηση