Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Κλειστόν” μέχρι τη 1 μ.μ. σε Δημαρχεία, ΚΑΠΗ και βρεφονηπιακούς σταθμούς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 04/11/2015

Λόγω κεκτημένων…

Συμβολικές καταλήψεις στα Δημαρχεία όλης της χώρας, αλλά και σε ΚΑΠΗ, δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και δημοτικά γκαράζ πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τις 10:00 έως τις 13:00. Το διάστημα αυτό οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν εργάζονται προκειμένου να συμμετάσχουν σε γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις για τα μέτρα του νέου μνημονίου που αφορούν τον κλάδο τους.

Έτσι, οι υπηρεσίες των δήμων δεν λειτουργούν αυτό το τρίωρο. Από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς κάποιοι δεν θα λειτουργήσουν καθόλου σήμερα, ενώ άλλοι διέκοψαν τη λειτουργία τους στις 10:00.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει, στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει «για τον προγραμματισμό των επόμενων αγωνιστικών δράσεων και παρεμβάσεων».

Οι εργαζόμενοι στους δήμους αντιδρούν στην επικείμενη, όπως υποστηρίζουν, κατάργηση του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών των υπαλλήλων στην καθαριότητα, σε ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού, καθώς και στο νέο μισθολόγιο και το σύστημα αξιολόγησης που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

>> Ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί αυτή η “μόδα” των τελευταίων δεκαετιών, που προκειμένου να γίνςι συνέλευση δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, διακόπτεται η εργασία τους. Κάποτε οι συνελεύσεις πραγματοποιούνταν τις Κυριακές, δηλαδή όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Κάτι τέτοια “κεκτημένα” συνεχίζουν να προκαλούν…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: