Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με μειωμένα ναύλα η μετάβαση εκπαιδευτικών στα σπίτια τους

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 21/12/2021

Κοινή πρωτοβουλία Πλακιωτάκη – Μακρή για εκπτώσεις λόγω εορτών σε μόνιμους και αναπληρωτές που υπηρετούν στα νησιά

|> Τα υπουργεία Ναυτιλίας και Παιδείας εκκίνησαν, για μία ακόμη φορά, την πρωτοβουλία για την παροχή έκπτωσης από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στα εισιτήρια των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν στελεχώσει τις δομές εκπαίδευσης των νησιών της χώρας, για το σχολικό έτος 2021-2022, προκειμένου να διευκολυνθούν για την μετάβασή τους στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές.

Το σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιρειών θα προσφέρει έκπτωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στους αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές και ορισμένες εξ’ αυτών και στους μόνιμους, καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα), για το διάστημα από 22/12/2021 έως και 09/01/2022, η οποία θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από και προς το τελικό νησί, στο οποίο ανέλαβαν υπηρεσία.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή της έκπτωσης θα είναι η ανακοίνωση της τοποθέτησής τους για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και η σχετική Υπουργική Απόφαση που αναφέρει την πρόσληψή τους για τους αναπληρωτές καθώς και η Αστυνομική τους Ταυτότητα.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών μας, οι οποίοι επιτελούν ιδιαίτερο λειτούργημα και προσφέρουν τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι εταιρείες που προσφέρουν μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι:

  • Anek Lines
  • Blue Star Ferries
  • Superfast Ferries
  • Hellenic Seaways
  • Fast Ferries
  • GoldenStar Ferries
  • Zante Ferries

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για την “αγαστή συνεργασία και την έμπρακτη ανταπόκρισή τους, με την παροχή των προαναφερόμενων εκπτώσεων“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: