Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κομισιόν: Δεν υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας υδατοδρομίων στην Ελλάδα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 14/05/2015

Απάντηση σε ερώτηση του ευρωβουλευτή M. Κύρκου

Το θέμα της αδειοδότησης των υδατοδρομίων στην Ελλάδα έθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του “Ποταμιού” Μίλτος Κύρκος στην διάρκεια του συνεδρίου για τη γαλάζια ανάπτυξη και την ευρωπαϊκή θαλάσσια πολιτική που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Διάσκεψη Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών (CPMR).

Ειδικότερα ο κ Κύρκος, μέλος της Ομάδας Δράσης για τον Τουρισμό (Tourism Task Force) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Θεματικής Ομάδας (Intergroup) για τις θάλασσες, τα ποτάμια, νησιά και τις παράκτιες περιοχές, ρώτησε την Κομισιόν εάν υπάρχουν κοινοτικά εμπόδια για την αδειοδότηση υδροπλάνων και υδατοδρόμιων γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί για άλλη μία χρονιά χωρίς υδροπλάνα.
Σε απάντηση του ο επικεφαλής Τμήματος Λιμενικής Πολιτικής και Ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δημήτρης Θεολογίτης, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατασκευή υδατοδρομίων στην Ελλάδα, τα οποία απεναντίας θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις, θα αναβαθμίσουν τις μεταφορές διασυνδέοντας και απομακρυσμένους τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι κάποια από τα ελληνικά νησιά.

Ο κ Θεολογίτης ανέφερε επιπλέον ότι υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης είτε από τα Διευρωπαικά Δίκτυα ή και από άλλους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς όπως π.χ. τα περιφερειακά ταμεία.
Πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος της γραφειοκρατίας, να απεμπλακούν οι επενδύσεις και να αρχίσει η αδειοδότηση και κατασκευή υδατοδρομίων. Συζητούμε για τροχοπέδη σε έναν τομέα που ανοίγει δυνατότητες για επενδύσεις, νέες υποδομές και νέες υπηρεσίες και θα δώσει ώθηση στον ελληνικό τουρισμό “, δήλωσε ο κ Κύρκος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: