Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το φλουρί της βασιλόπιτας ‘’έπεσε’’ στους αποστράτους του Λιμενικού της περιφέρειας!

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 30/01/2023

Ιστορική ομόφωνη απόφαση της EΑΑΛΣ: Διαδικτυακά το εκλέγειν και το εκλέγεσθαι

|> Με σημαντική απόφαση, κοπή Βασιλόπιτας και δεξίωση, άρχισε η νέα εποχή για την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΕΑΑΛΣ), που εφέτος συμπληρώνει τα 35 χρόνια λειτουργίας της.

Συγκεκριμένα με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης άλλαξε το ‘’αναχρονιστικό’’ καταστατικό της, βάζοντας στον ” χάρτη” τούς χιλιάδες αποστράτους του ΛΣ της περιφέρειας που ήταν αποκλεισμένοι.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΑΑΛΣ Σταύρος Βοϊδονικόλας «προχωράμε στην υιοθέτηση της εναλλακτικής δυνατότητας του εκλέγειν και εκλέγεσθαι μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας!».

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας και η δεξίωση για εκατοντάδες καλεσμένους στην μεγάλη αίθουσα του υπουργείου Ναυτιλίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εκφωνήθηκαν χαιρετισμοί και απονεμήθηκαν βραβεία, όπως:

Στον απόστρατο αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος Ευθύμιο Μητρόπουλο που έφτασε στο ύπατο αξίωμα του γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ( ΙΜΟ ) , στον αρχηγό του ΛΣ αντιναύαρχο Γεώργιο Αλεξανδράκη, στον αρχιμουσικό ΛΣ Γιώργο Βρεττό για την διαχρονική προσφορά της μπάντας του Λιμενικού Σώματος, στον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο ΕΑΑΛΣ Βασίλη Μανωλάκο, στον πολιτικό υπάλληλο Αντρέα Ζέππο (απ’ ευθείας απόγονο του θρυλικού καπετάνιου) για τις επιτυχίες του στον υγρό στίβο αλλά και συμβολικά σε όλο το πολιτικό προσωπικό για την μεγάλη του συνεισφορά στην Ελληνική Ναυτιλία κ.ά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Παρευρέθηκαν οι υφυπουργοί Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, Παιδείας Άγγελος Συρίγος, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο γ.γ. Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής Θεόδωρος Δρίτσας, οι βουλευτές Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Φωτεινή Μπακαδήμα, Αντώνης Μυλωνάκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής Δήμητρα Αγγελάκη, Μαίρη Κουρή, Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, Δήμητρα Νάνου, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς, οι αντιδήμαρχοι Πειραιά: Νίκος Βλαχάκος, Δημήτρης Καρύδης, Τάσος Μαρκαριάν, Κυριακή Μπουρδάκου και Αντώνης Μωρατζής, Νίκαιας Δημοσθένης Σταματάτος, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Πειραιά Σπύρος Αγγελιδάκης, Ευαγγελία Φερεντίνου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπετσών Θανάσης Λαμπρόπουλος, ο εκπρόσωπος του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη Παναγιώτης Πετρόπουλος, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Νικόλαος Μπιλίρης, ο εκπρόσωπος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Ανδρέου, ο αντιναύαρχος ΠΝ Βασίλης Πολίτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ ΝΔ Ελλάδας Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος, ο πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ Αργολίδας Χρήστος Γκούμας, ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Επιβατικών Σκαφών Αντώνης Στελλιάτος, ο Α’ υπαρχηγός ΛΣ αντιναύαρχος Ιωάννης Αργυράκης, Β’ υπαρχηγός Αλέξανδρος Τσελίκης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά αρχιπλοίαρχος ΛΣ Σπύρος Ευαγγελίδης και δεκάδες ανώτατοι, ανώτεροι αξιωματικοί, ο πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού Γιάννης Σαμαράς, ο εκπρόσωπος της ΕΑΑΝ Θεόδωρος Φουστάνος, ο πρόεδρος της Λέσχης ΛΣ Πελοπίδας Αγγελόπουλος κ.ά.

Ακολούθησε δεξίωση με τις μελωδίες της φημισμένης μπάντας του Λιμενικού Σώματος.

Σε σημείωμά του ο πρόεδρος της ΕΑΑΛΣ και αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Σταύρος Βοϊδονικόλας, για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης ευχαριστεί συνεργάτες του στο δ.σ. της Ένωσης αντιπρόεδρο Γιάννη Καραγεωργόπουλο, γ.γ. Δημήτρη Σαϊτάκη, ταμία Ελένη Κοντάκου, ειδικό γραμματέα Θανάση Πρέντζα, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Κυριάκο Κουράκο, εκτελεστικό γραμματέα Αντρέα Θεοφίλου, αναπληρωτή γ.γ. Θανάση Αποστολόπουλο, Βασίλη Μανωλάκο, Γιώργο Μελά, τα μέλη της ελεγκτικής επιτροπής Παναγιώτη Αντωνόπουλο, Αντώνη Λειβαδάρο, Αντώνη Σκαραμάγκο και Γεωργία Μπακέα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: