Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ετήσια εκδήλωση των αποφοίτων του Ζαννείου Ορφανοτροφείου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 15/03/2022

Κοπή της Βασιλόπιτας και αναφορά στις ποικίλες κοινωνικές δράσεις τού Συνδέσμου Αποφοίτων χωρίς φωνές και… τυμπανοκρουσίες

|> Με επιτυχία και σε κλίμα εγκάρδιο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, η γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Αποφοίτων και φίλων του Ζαννείου Ορφανοτροφείου για το 2022.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του συνδέσμου στον Πειραιά, συμμετείχαν μέλη και φίλοι του Συνδέσμου, όπως ο πρόεδρος του Ζαννείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας Γεώργιος-Νικόλαος Γαβριήλ, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Βίτσας, ο ελεγκτής σύμβουλος του Ζαννείου Δημήτρης Λιανός, Με την παρουσία τους επίσης τίμησαν την εκδήλωση οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Καπράνος και Παντελής Ξανθίδης,

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων και Φίλων του Ζαννείου Ορφανοτροφείου, Ιδρύθηκε το 1982 από αποφοίτους του Ζαννείου Ορφανοτροφείου, οι οποίοι ήδη ευαισθητοποιημένοι από τα δικά μας βιώματα και τη διαμονή μας στο Ζάννειο Ορφανοτροφείο, θελήσαμε να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στη στήριξη των παιδιών και του Ζαννείου Ορφανοτροφείου, κάτι που αποτελεί έναν από τους κύριους καταστατικούς σκοπούς του Συνδέσμου.

Επί τη βάσει αυτών, ο Σύνδεσμος συμβάλλει ενεργά στην λειτουργία του Ζαννείου Ιδρύματος (ορφανοτροφείου) με τα νέα πλέον δεδομένα και την νομοθεσία για την προστασία των παιδιών, με συμμετοχή στο δ.σ. του Ζαννείου Ιδρύματος του προέδρου του Συνδέσμου Μιχάλη Βαλαβάνη ως αν. σύμβουλος ελεγκτής και του μέλους του δ.σ. Χρήστου Γιαννάκη.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, ευχαρίστησε τον Γεώργιο-Νικόλαο Γαβριήλ για την παρουσία και του παρέδωσε ηλεκτρική κιθάρα για χρήση της από τα παιδιά τού υπό ίδρυση ΚΔΑΠ του Ζαννείου Ιδρύματος, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει από το τέλος Μαΐου.

Ο κ. Γαβριήλ ενημέρωσε για την κοινωνική δράση του Ιδρύματος από την Ίδρυση του το 1874 από την Ελένη Νικήτα Ζαννή, μέχρι την δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε γενικότερα στις δράσεις και την συμμετοχή τού Ζαννείου κατά την διάρκεια των πάσης φύσεως κρίσεων, χωρίς «φωνές» αφού όπως παρατήρησε, «σκοπός μας είναι η κοινωνική προσφορά και όχι η διαφήμιση αυτής».

Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος κ. Βίτσας απηύθυνε τις ευχές του και αναφέρθηκε στην συγγενή παρουσία του Συνδέσμου αποφοίτων του Ζαννείου Γυμνασίου-Λυκείου, του οποίου είναι Πρόεδρος. Επίσης μετέφερε τις ειλικρινείς ευχές και χαιρετισμούς εκ μέρους του δημάρχου Γιάννη Μώραλη.

Τέλος, το χρυσό μετάλλιο του Συνδέσμου Αποφοίτων και φίλων του Ζαννείου Ορφανοτροφείου, απονεμήθηκε στον Δημήτρη Καπράνο (φωτό), «…για την απλότητα την ανοιχτή καρδιά και την με αγάπη στήριξη», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου,

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες προς την Φρόσω Ζαρουλέα και την Celestyal cruises για την προσφορά κρουαζιέρας, και έκλεισε με δείπνο μετά μουσικής από την Ελένη Μπελεζίνη και τον Νίκο Ζαχαρίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: