Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βραβεύσεις στην κοπή της βασιλόπιτας των αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 14/02/2023

Πλήθος παρουσιών στην μεγάλη ετήσια εκδήλωση των αποφοίτων όλων των ηλικιών του πειραϊκού πρότυπου σχολείου > ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

|> Παρουσία πλήθους αποφοίτων, παλαιών καθηγητών, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνικών φορέων αλλά και φίλων του σωματείου, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (ΣΑΙΣΠ), πραγματοποίησε την εφετινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής.

Συναπόφοιτοι όλων των ηλικιών βρέθηκαν ξανά στο αγαπημένο τους σχολείο, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Ταυτόχρονα με την κοπή της βασιλόπιτας, πραγματοποιήθηκαν και οι βραβεύσεις διακεκριμένων αποφοίτων, παλαιών καθηγητών, αποφοίτων που αρίστευσαν στις εισαγωγικές εξετάσεις και τάξεων αποφοίτων, θεσμός που έχει καθιερωθεί πλέον των 20 ετών και αναδεικνύει την πολύπλευρη προσφορά των αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής στην ελληνική κοινωνία.

Τιμώμενοι κάθε χρόνο είναι απόφοιτοι της Ιωνιδείου, πρόσωπα διακεκριμένα στους χώρους των Γραμμάτων και των Επιστημών, των Τεχνών και του Πολιτισμού, της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων, της Κοινωνικής Δράσης και της Κοινωνικής Προσφοράς.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, καθ. Στάθης Ευσταθόπουλος, ανοίγοντας την εκδήλωση, αφού ευχαρίστησε τους συναπόφοιτους και φίλους του Συνδέσμου για τη δυναμική παρουσία και στήριξη τους, τόνισε ότι κάθε χρόνο βραβεύουμε αυτούς που τολμούν, αυτούς που διακρίνονται, που προσφέρουν είτε διακρινόμενοι σε μία θέση, είτε με την προσφορά τους στην παιδεία, στην οικονομία, στην τέχνη, στον πολιτισμό, στην κοινωνία.

Στη συνέχεια, ο γ.γ. του Συνδέσμου, Μίλτος Κλαπαδάκης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το τριήμερο συμπόσιο που θα συνδιοργανώσει ο ΣΑΙΣΠ μαζί με άλλους φορείς στις 3-5 Μαρτίου 2023 στον Πειραϊκό Σύνδεσμο και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ακολούθησε η προβολή μιας σύντομης παρουσίασης της ιστορίας της Ιωνιδείου Σχολής και του Συνδέσμου Αποφοίτων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στη συνέχεια άρχισε η διαδικασία των βραβεύσεων, οι οποίες ήταν οι εξής:

  1. Για την ιδιαίτερη προσφορά τους στο χώρο της παιδείας τιμήθηκαν:

Ο Ιωάννης Λεκάκης (απόφ. 1969), ομότιμος καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ και τ. Διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ‘’Αττικόν’’. Την βράβευση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Στάθης Ευσταθόπουλος (απόφ. 1982) ο οποίος είχε μακρά και εποικοδομητική συνεργασία με τον βραβευθέντα από την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου έως και σήμερα.

Ο Μανώλης Ρογδάκης (απόφ. 1972) ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, ο οποίος μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει τιμηθεί με το βραβείο Edward F. Obert 2022-Outstanding Thermodynamics Award από την American Society of Mechanical Engineers στο Ohio των ΗΠΑ. Τη βράβευση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, ο οποίος είχε επίσης μακρά και εποικοδομητική συνεργασία με τον βραβευθέντα, στο πλαίσιο των κοινών τους δράσεων στην ΠΟΣΔΕΠ.

Ο Μιχάλης Μακρής (απόφ. 1987) Αλλεργιολόγος, διευθυντής ΕΣΥ, υπεύθυνος της Μονάδας Αλλεργιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ‘’Αττικόν’’. Τη βράβευση πραγματοποίησε η έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Συνδέσμου, ιατρός Ασημίνα Γανωτοπούλου, (απόφ. 1995).

Για την ιδιαίτερη προσφορά τους σε θέσεις ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς τιμήθηκαν:

Ο Θόδωρος Βαμβακάρης (απόφ. 1981), δημοσιογράφος με μακρά και επιτυχημένη πορεία στο χώρο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και της πολιτικής επικοινωνίας. Την βράβευση πραγματοποίησε ο συναπόφοιτους δημοσιογράφος και συνεργάτης στα πρώτα του βήματα Δημήτρης Καπράνος (απόφ. 1968).

Ο Λεωνίδας Καραΐσκος (απόφ. 1986), εκπαιδευτικός σε εναλλακτικές μεθόδους και προσεγγίσεις άθλησης αναπτυξιακών ηλικιών, προπονητής, υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Την βράβευση πραγματοποίησε το μέλος του δ.σ. του Συνδέσμου, Σωτήρης Δρίκος (απόφ. 1986) με τον οποίο υπήρξαν συμμαθητές και συναθλητές.

Για την ιδιαίτερη προσφορά τους στην Τέχνη και τον Πολιτισμό τιμήθηκαν:

Ο Ιωάννης Βιταλιώτης (απόφ. 1986), απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολή του ΕΚΠΑ ερευνητής στο Κέντρο Έρευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης (ΚΕΒΜΤ) της Ακαδημίας Αθηνών. Την βράβευση πραγματοποίησε ο συμμαθητής του ιατρός και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θόδωρος Βασιλακόπουλος (απόφ. 1986).

Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος (απόφ. 1981), ηθοποιός με μακρά πορεία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, τιμηθείς με βραβεία Α’ και Β’ ανδρικού ρόλου σε θέατρο και κινηματογράφο. Την βράβευση πραγματοποίησε ο γ.γ. του Συνδέσμου.

Ο Δημήτρης Αλεξάκης (απόφ. 2021) φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, σκακιστής, με διακρίσεις σε πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα, κάτοχος του τίτλου International Master Ανδρών. Τη βράβευση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου και πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Στάθης Ευσταθόπουλος (απόφ.1982).

Για την ιδιαίτερη προσφορά του στην επιχειρηματικότητα τιμήθηκε:

Ο Θεόδωρος Καπράλος (απόφ. 1991), οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά. Την βράβευση πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου μας Δημήτρης Ίσαρης (απόφ. 1984).

Για την αρίστευσή τους στις πανελλήνιες εξετάσεις τιμήθηκαν:

Η Μαρία Παπαζήση (απόφ. 2022) φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ως η μαθήτρια του σχολείου που είχε την υψηλότερη βαθμολογία στις πανελλήνιες εξετάσεις το 2022. Την βράβευση πραγματοποίησε η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Προτύπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Κορίνα Μαντάγαρη.

Ο Μάρκελος-Ιγνάτιος Δαλαμπέκης (απόφ. 2022) φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ ως ο μαθητής του σχολείου που είχε την υψηλότερη βαθμολογία στις πανελλήνιες εξετάσεις το 2022. Τη βράβευση πραγματοποίησε η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Προτύπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Σοφία Γούλα. Τον βραβευθέντα, ο οποίος είχε πρόσφατα στρατευθεί, εκπροσώπησε ο πατέρας του.

Για την προσφορά τους στην Σχολή και σε γενιές μαθητών/τριών και αποφοίτων τιμήθηκαν:

Η Ελένη Χριστοδούλου, καθηγήτρια πληροφορικής, τ. υποδιευθύντρια του Προτύπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής. Τη βράβευση πραγματοποίησε ο διευθυντής του Γυμνασίου της Σχολής Μιχάλης Άνθης.

Η Βάνα Βουτσαδάκη, επί σειρά ετών γραμματέας της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά. Τη βράβευση πραγματοποίησαν ο τέως και ο νυν διευθυντές του Προτύπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Ιωάννης Παπαδόπουλος και Χαράλαμπος Μηνάογλου.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΑΞΗΣ

Στην εκδήλωση βραβεύθηκε η τάξη που αποφοίτησε το 1982, οι απόφοιτοι της οποίας συμπληρώνουν 40 έτη αποφοίτησης και έχει επιδείξει σημαντική δραστηριότητα. Τη βράβευση πραγματοποίησαν τα μέλη του δ.σ. του Συνδέσμου Βασίλης Σπανάκος και Μενέλαος Πεφάνης (απόφοιτοι 1974). Στις σύντομες ομιλίες του οι βραβευθέντες αναφέρθηκαν στον αποφασιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ιωνίδειος Σχολή στην επαγγελματική, ακαδημαϊκή και πολιτική τους πορεία αλλά και στην σημασία του θεσμού των Προτύπων Σχολείων στην ελληνική κοινωνία και στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά στους αγαπημένους καθηγητές Παναγιώτα Νιάρχου (+), Ηλία Παναγέα (+), και Γεώργιο Μαυράκη.

Την εκδήλωση του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά τίμησαν μεταξύ των άλλων με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Βουλευτής Α’ Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, οι βουλευτές Α’ Πειραιά και Νήσων, Νίκος Μανωλάκος, Γιάννης Μελάς και Νόνη Δούνια, οι βουλευτής Β’ Πειραιά Ιωάννης Τραγάκης και Νίνα Κασιμάτη, εκπρόσωπος του Γιάννη Ραγκούση βουλευτή Β’ Πειραιά, ο συναπόφοιτος δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης (απόφ. 1972), ο Δημήτρης Καρύδης τ. βουλευτής και αντιδήμαρχος Πειραιά, ο Γιώργος Βίτσας αντιδήμαρχος Πειραιά, μέλος του δ.σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και πρόεδρος των Αποφοίτων του Ζαννείου Προτύπου Σχολείου, ο συναπόφοιτος Αντώνης Μοραντζής (απόφ. 2009) αντιδήμαρχος Πειραιά, οι αντιδήμαρχοι Πειραιά Κική Μπουρδάκου, Σίσσυ Αλιγιζάκη, Αλέκα Τουμαζάτου, Νανά Χαρβαλάκου, Τάσος Μαρκαριάν, Γρηγόρης Καψοκώλης και Παναγιώτης Ρέππας, η Ευγενία Μπαρμπαγιάννη εντεταλμένη σύμβουλος Εθελοντισμού Περιφέρειας Αττικής, οι υποψήφιοι Βουλευτές της Α’ Πειραιά Ανδρέας Βροντάκης, Βασίλης Κατσαφάδος, Λάζαρος Αθανασιάδης, Κατερίνα Λογοθέτη και Πέτρος Μούγιος, ο υποψήφιος Βουλευτής Β΄ Πειραιά και συναπόφοιτος Μιχάλης Λιβανός, οι υποψήφιοι Βουλευτές της Β’ Πειραιά Λεωνίδας Αθανασιάδης και Ελλάς Βερυκάκη, ο τέως αντινομάρχης και συναπόφοιτος Λάζαρος Αλεξανδρίδης, ο τ. αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Κυριάκος Σιγαλάκος, η Ρωξάνη Μπουρδάκου σύμβουλος Β’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, ο Σπύρος Σπυρίδων διευθύνων σύμβουλος Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ, οι συναπόφοιτοι Παναγιώτης Δέγλερης δικηγόρος – αν. καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Frederick, πρώην μέλος της διοικούσας επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου (απόφ. 1977), Γιάννης Βούτας, Β’ αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (απόφ. 1984), Παναγιώτης Πετρόπουλος (απόφ. 1985) τ. αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώτα Μπουρλετίδου (απόφ. 1988) γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Καρατζάς (αποφ. 1986) μέλος του δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Αργύρης Οικονόμου (απόφ. 1978) γενικός διευθυντής της Νομικής Υπηρεσίας της ΔΕΗ, Νίκος Λιαπάκης, τ. σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Μαρία Καλογεράκου, πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, οι Κ. Μαυρομιχάλης γ.γ. του ΕΒΕΠ, Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Σταύρος Τουμπής αν. καθηγητής ΟΠΑ και πρόεδρος του ΕΠΕΣ του Προτύπου Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, η Κορίνα Μαντάγαρη πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Προτύπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, η Σοφία Γούλα πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Προτύπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, ο Γιάννης Μοίρας μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Προτύπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, ο Λευτέρης Μαργαρίτης μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Προτύπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, η Ρένα Παπανδρέου αναπληρώτρια γ.γ. του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής ‘’Saint Paul’’ του Πειραιά, ο Γιάννης Βαρώτσος πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Τάσος Τσάτσος πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης, ο Κ. Διβάρης ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Αποφοίτων της Βαρβακείου Σχολής.

Μεταξύ των παλιών καθηγητών ήταν ο Γιάννης Κυρτάτος, ο Λεωνίδας Στεργίου και ο Δημήτρης Παπαγιαννιώδης.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά και ιδιαίτερα στην πρόεδρο της Δέσποινα Αρβανίτου και στην αντιδήμαρχο Παιδείας Πειραιά Σίσσυ Αλιγιζάκη για την ευγενική παραχώρηση της Αίθουσας Εκδηλώσεων του Σχολείου, στους Διευθυντές του Προτύπου Γυμνασίου Μιχάλη Άνθη και του Προτύπου Λυκείου Χαράλαμπο Μηνάογλου, για την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη, αλλά και τους ανθρώπους του κυλικείου του σχολείου που οργάνωσαν άψογα το catering της εκδήλωσης. Επίσης θερμές ευχαριστίες σε όλους τους αποφοίτους και φίλους του Συνδέσμου μας που ήρθαν στην εκδήλωση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: