Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κορκίδης προς ολομέλεια EESC: “Εμπιστευτείτε τους Έλληνες επιχειρηματίες”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 24/04/2015

Ο απαντήσεις που έδωσε ο προέδρος ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης σε ερωτήσεις της ολομέλειας της EESC στις Βρυξέλλες, ήταν “κάθετες”. Είπε:

“Ολοκληρώνεται μια πολύ κρίσιμη εβδομάδα για το μέλλον της Ελλάδας, όχι τόσο για ανακοινώσεις αποφάσεων, όσο για δηλώσεις προθέσεων των Ευρωπαίων εταίρων μας. Από αυτό το βήμα, επομένως, θα ήθελα να σας καλέσω όλους να έρθετε σε επαφή και να συζητήσετε με τις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Να δείτε ότι η Ελλάδα δεν χαρακτηρίζεται μόνο από παθογένεια, αλλά και από ανθρώπους με ιδέες και θέληση να αλλάξουν τα πράγματα στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας προς μία πιο θετική κατεύθυνση.
Η ΕΣΕΕ σε συνεργασία με την Ομάδα των Εργοδοτών της ΕΟΚΕ, την UAPME και την EuroCommerce έχει ήδη προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη σχετικά με την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα και έχει καταθέσει κοινωνικά και οικονομικά, δίκαιες προτάσεις, οι οποίες λαμβάνουν υπόψιν τόσο τις θυσίες των μικρομεσαίων όσο και την ανάγκη διαχείρισης του τεράστιου δημοσίου χρέους της χώρας προς τους δανειστές μας.
Επιπλέον, διαπιστώνοντας ένα έντονα αρνητικό έως εχθρικό κλίμα αντιμετώπισης των αντιπροσώπων μας στις Βρυξέλλες και “αποσωλήνωσης” της χώρας μας από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, η ΕΣΕΕ οφείλει με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους και σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ, να ξεκινήσει μια ευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης της πραγματικότητας. Έτσι μόνο με την αλήθεια και σε συνδυασμό με μια αμοιβαία συμφωνία, θα μπορεί να αποκατασταθεί η απώλεια της εμπορικής συναλλακτικής εμπιστοσύνης και να βελτιωθεί η εικόνα της επιχειρηματικής Ελλάδας από κακόβουλα σχόλια, υπερβολικές εκτιμήσεις και ανακριβείς διαπιστώσεις.
Στα σχόλια περί χρηματοδότησης από τη Ρωσία σας απαντώ ότι δεν περιμένουμε καμία οικονομική βοήθεια εκτός ΕΕ, ούτε δηλαδή από τη Ρωσία, ούτε από τις ΗΠΑ. Το μέλλον της Ελλάδας είναι ταυτισμένο με το μέλλον της Ευρώπης και η ελληνική επιχειρηματικότητα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις για άλλη μια φορά. Αυτό που χρειαζόμαστε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, είναι ειλικρίνεια, αλληλεγγύη και περισσότερη εμπιστοσύνη.
Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται και ελπίζω ότι δεν θα γίνει μια νέα “Lehman Brothers”. Επίσης πιστεύω ότι τόσο η παρούσα στάσιμη κατάσταση του “No Deal, No Grexit”, όσο και τα διάφορα σενάρια του πιστωτικού γεγονότος και εξόδου από το ευρώ, του διπλού νομίσματος και των υποσχετικών, της πτώχευσης εντός ευρώ κ.α. είναι επιζήμια και καταστροφικά όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη.
Πιστέψτε με, η Ελλάδα δεν είναι ο “οικονομικός τρομοκράτης”, αλλά ούτε και ο “οικονομικός μετανάστης” της Ευρώπης. Δεν πρέπει λοιπόν από “ατύχημα” να γυρίσουμε πίσω σε μία άγνωστη νομισματική αρχή. Το μέλλον όλων των χωρών μελών της Ευρωζώνης των 19 αλλά και της Ε.Ε. βρίσκεται στο ενιαίο νόμισμα.
Σας καλώ λοιπόν όλους, ως φίλους, να ξανασκεφτείτε την Ελλάδα και να εμπιστευτείτε τους Ελληνες επιχειρηματίες. Σας ευχαριστώ πολύ…”

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: