Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Ποσειδώνια”: Στη δημοσιότητα το Event Sustainability Report

ΚΟΣΜΟΣ,ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 26/07/2022

Κορυφαία τα επιτεύγματα της διοργάνωσης για την Κοινωνία, την Υγεία, το Περιβάλλον, την Οικονομία

|> Οι Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., διοργανωτές της κορυφαίας ναυτιλιακής έκθεσης στον κόσμο, έδωσαν στη δημοσιότητα το “Event Sustainability Report” για τα εφετινά, 27α Ποσειδώνια, τα οποία ήταν όχι μόνο τα μεγαλύτερα, αλλά και τα πλέον περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμα στην 50χρονη ιστορία του θεσμού, με το ευρύτερο έως τώρα όφελος για την ελληνική οικονομία.

Έχοντας καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε έκταση εκθεσιακού χώρου, σε αριθμό επισκεπτών αλλά και σε δημοσιότητα, με 1.964 εκθέτες από 88 χώρες και επικράτειες, 24 εθνικές συμμετοχές, 28.892 επισκέπτες από 103 χώρες και συνολικά 40.950 συμμετέχοντες συμπεριλαμβανομένων εκθετών, επισκεπτών και εκπροσώπων του Τύπου, τα Ποσειδώνια 2022 έβαλαν ψηλά τον πήχη και στο επίπεδο της βιωσιμότητας, καθώς έγιναν η πρώτη Πιστοποιημένη Βιώσιμη Έκθεση στην Ελλάδα λαμβάνοντας την πιστοποίηση ISO 20121.

Η δέσμευση της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε. να ενσωματώσει πτυχές βιωσιμότητας σε όλα τα στάδια σχεδιασμού και υλοποίησης των Ποσειδωνίων 2022 αποτυπώνεται στα στοιχεία του “Event Sustainability Report”, τα οποία μεταξύ άλλων δείχνουν ότι στην εφετινή έκθεση καταγράφηκε:

  • 11,25% μείωση στην κατανάλωση ρεύματος από τους εκθέτες
  • 21,25% μείωση της συνολικής κατανάλωσης νερού
  • 18,33% αύξηση επαναχρησιμοποιούμενων περιπτέρων σε σύγκριση με την έκθεση του 2018
  • 55% των εκθετών εφάρμοσε πρακτικές βιωσιμότητας στη συμμετοχή του, κατόπιν σχετικών προτροπών και καθοδήγησης από τους διοργανωτές
  • 90% μείωση εταιρικών εκτυπώσεων & ψηφιοποίηση όλου του προωθητικού υλικού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, πάνω από 200.000 ευρώ διατέθηκαν για την υποστήριξη οργανισμών, ΜΚΟ και δράσεων από την Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε.

Το παραπάνω ποσό διατέθηκε, άμεσα ή έμμεσα, για την υποστήριξη εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και πολιτισμικών πρωτοβουλιών, καθώς και δράσεων στον τομέα της υγείας.

Η συνολική συνεισφορά των Ποσειδωνίων 2022 στην ελληνική οικονομία υπολογίζεται σε πάνω από 70 εκατ. ευρώ, σε κατασκευές περιπτέρων, μεταφορές, συναντήσεις και εταιρικές εκδηλώσεις, διαμονή και εστίαση, φορολογικά έσοδα και άμεσες ξένες επενδύσεις.

«Είμαστε υπερήφανοι για αυτές τις επιδόσεις, που πιστοποιούν την επιθυμία μας να παράγουμε υψηλής ποιότητας, διεθνώς αναγνωρισμένες εκθέσεις με τις οποίες τα Ποσειδώνια έχουν γίνει συνώνυμο» δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, διευθύνων σύμβουλος της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε.

Ο ίδιος, και με την ιδιότητα του προέδρου του νεοσύστατου Συνδέσμου Οργανωτών και Κατασκευαστών Εκθέσεων Ελλάδος, πρόσθεσε: «Αυτές οι επιδόσεις δείχνουν το δρόμο που χαράζει η εκθεσιακή βιομηχανία για το μέλλον: βιώσιμες εκδηλώσεις, με έμφαση στο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμά τους, προς όφελος όλων».

Ολόκληρο το Event Sustainability Report των 27ων Ποσειδωνίων είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: