Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μάσκες για τον κορωνοϊό και “μάσκες”… αδιάκριτες

Χωρίς κατηγορία στις 31/07/2020

Κουν, Μινωτής και Τσαρούχης θα φορούσαν τις μάσκες τους αλλά δεν θα ήταν… μασκοφόροι!

Π.Π. Ξανθίδης |> Πρώτο θέμα των ημερών παραμένουν οι μάσκες! Και δικαιολογημένα, αφού δεν είναι μόνον πολυσυζητημένες, αλλά αποτελούν ίσως και το κυρίως μέσον προστασίας από τον κορωνοϊό.

Βέβαια γύρω από τη χρήση της μάσκας έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί μύρια όσα, όχι μόνον από λοιμωξιολόγους ή άλλους υπεύθυνους και σχετικούς, αλλά και από “συνομωσιολογους”, “αναλυτές” και “αποψιολόγους”!

Έτσι, πολλοί έχουν μπερδευτεί και αρκετοί έχουν θυμώσει με αυτά που ακούγονται, ότι δηλαδή “η μάσκα είναι απαραίτητη” ή πως “η μάσκα δεν είναι απαραίτητη” Το γεγονός είναι ένα: Παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, που σημαίνει πως τα μέτρα προφύλαξης είναι απαραίτητα!

Σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θα μπορούσε κάποιος να γράψει για αξέχαστους μεγάλους Έλληνες της Τέχνης, πως δεν θα δεχόντουσαν να φορούσαν μάσκες! Θα ήταν αδιανόητο, όπως αδιανόητο είναι και το πώς ερμηνεύτηκε μία ανάρτηση στο facebook, Είναι η παρακάτω:

Κάποτε στην Ελλάδα που είχε να δείξει τον Κάρολο Κουν, τον Γιάννη Τσαρούχη, τον Αλέξη Μινωτή. Άντε να τους έλεγες “βάλτε μάσκα”!

Κάποιοι… θύμωσαν με την παραπάνω ανάρτηση, παραμελώντας ίσως πως στην Ελλάδα μάς έχουν φορέσει και άλλου είδους “μάσκες”! “Μάσκες” τέτοιες που οι συγκεκριμένοι της φωτογραφίας μας, σίγουρα δεν θα είχαν μείνει ασυγκίνητοι. Μπορεί να είχαν κάποιες ιδεολογικές διαφορές, αλλά τους διέκρινε η αξιοπρέπεια και ο καθένας τους στον τομέα του και σαν άνθρωπος, αποτελούσε μοναδικότητα! Και ως προς το θέμα της μάσκας-μάσκας, αναμφιβόλως θα την φορούσαν συνειδητά και όχι κατόπιν αυταρχικών οδηγιών. Γι’ αυτό θα ήταν περιττή η κάθε αναφορά.

Ένα εύλογο ερώτημα, είναι “για ποιό λόγο αναρτήθηκε αυτή η φωτογραφία και έγινε το συγκεκριμένο σχόλιο;“. Κατ’ αρχάς, το να εικονίζονται και οι τρεις μαζί είναι κάτι το σπάνιο. Έπειτα, ήταν τρεις διαφορετικές σημαντικές προσωπικότητες και ο καθένας τους έχει αφήσει πίσω του έργο και ιστορία. Όσο για το σχόλιο περί “μάσκας”, έγινε επειδή και οι τρεις τους δεν δέχτηκαν να φορέσουν “μάσκες” γιατί δεν τους επέτρεπε η αξιοπρέπειά τους.

Τέλος, κάποτε η Ελλάδα είχε να δείξει τον Κάρολο Κουν, τον Γιάννη Τσαρούχη, τον Αλέξη Μινωτή και τόσους άλλους ανθρώπους της Τέχνης, που “σήκωναν το κεφάλι” και δεν φορούσαν “μάσκα”. Σήμερα, μετά τις τόσες και τόσες “μασκοφορεσιές”, ποιούς έχουμε;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: