Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κούνιες και τραμπάλες… για τα παδιά του Πειραιά, σε δώδεκα Παιδικές Χαρές!

Χωρίς κατηγορία στις 11/03/2016

Ανοίγουν αύριο Σάββατο!

Δώδεκα Παιδικές Χαρές, παραδίδονται αύριο Σάββατο 12 Μαρτίου, στα παιδιά του Πειραιά, σε τέσσερις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα τις παιδικές χαρές στις οδούς Καπετάν Γέρμα και Παλαμηδίου, στην πλατεία C-130 και στο πάρκο Παπαδογιωργή. Ο Γιάννης Μώραλης, ο οποίος συνοδευόταν από τον  εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρο Βοϊδονικόλα, επέβλεψε τις παιδικές χαρές και ενημερώθηκε για την ασφαλή χρήση και λειτουργία τους.

Οι Παιδικές Χαρές ανακατασκευάστηκαν πλήρως ή μερικώς από τον δήμο Πειραιά μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ Πρασίνου. Διαθέτουν σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, ενώ αναβαθμίστηκε αισθητικά και ο περιβάλλων χώρος.

Αύριο Σάββατο 12/03, στις 11:00, ο δήμαρχος Πειραιά θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της νέας Παιδικής Χαράς στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι.

Αναλυτικά, οι Παιδικές Χαρές βρίσκονται στα εξής σημεία:

Α’ Δημοτική Κοινότητα
Πλατεία Καρπάθου
Πλατεία Μητρώου

Β΄ Δημοτική Κοινότητα
ΗΣΑΠ
Πλατεία Τερψιθέας
Αγίου Κωνσταντίνου
Δ΄ Δημοτική Κοινότητα
Πάρκο Παπαδογιωργή
Πάρκο Σμυρλή
Αχαΐα Κλάους

Ε΄  Δημοτική Κοινότητα
Παλαμηδίου
Πλατεία C-130
Kαπετάν Γέρμα
Πάρκο Δηλαβέρη

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί πλήρης απολογισμός δράσεων  από τη διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που παραδίδουμε αύριο στα παιδιά της πόλης μας, νέες και ασφαλείς Παιδικές Χαρές. Σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες για τον δήμο, καταφέραμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να αξιοποιήσουμε κονδύλια από το ΕΣΠΑ που είναι απολύτως απαραίτητα για την υλοποίηση μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων στην πόλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος καθώς και τους αρμόδιους αντιδημάρχους και εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους αλλά και όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι με επιμονή, προσπάθεια και σκληρή δουλειά κατόρθωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουν τις δώδεκα Παιδικές Χαρές σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά, που αποτελούσε ανάγκη και δέσμευση της δημοτικής αρχής. Παράλληλα, ετοιμάζονται από άλλο έργο του ΕΣΠΑ, δέκα νέες ολοκαίνουριες παιδικές χαρές, με πρώτη την παιδική χαρά στην πλατεία Κανάρη, την οποία εγκαινιάζουμε αύριο. Καλώ τις υπηρεσίες του δήμου αλλά και τους δημότες να σεβαστούν και να προστατεύσουν αυτούς τους χώρους που ανήκουν στους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες. Οι χώροι αυτοί προσφέρουν στιγμές χαράς και εμείς θέλουμε να βλέπουμε τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών».

Μία σκέψη στο “Κούνιες και τραμπάλες… για τα παδιά του Πειραιά, σε δώδεκα Παιδικές Χαρές!

  1. 1

    μόνο στο νέο φάληρο δεν γίνεται κανένα έργο?

Απάντηση