Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σημαντική δωρεά Λασκαρίδη για το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

ΕΛΛΑΔΑ στις 27/07/2022

Κτηριακός και εξοπλιστικός εκσυγχρονισμός μιας Πτέρυγας, συγκρότηση χώρων για την Καρδιολογική Κλινική κ.ά.

|> Υπεγράφη χθες το πρωτόκολλο ανάληψης έργων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών με δωρεά του προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και ναυάρχου ε.τ. Πάνου Λασκαρίδη.

Τη συμφωνία υπέγραψε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο κ. Λασκαρίδης στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, παρουσία του υπουργού, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, ενώ στην τελετή παρέστη και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Πάνος Λασκαρίδης προχώρησε στη δωρεά με στόχο την παροχή της πλέον σύγχρονης θεραπευτικής αγωγής και υγειονομικής περίθαλψης στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και τις οικογένειές τους, τον κτηριακό και εξοπλιστικό εκσυγχρονισμό της Πτέρυγας Νοσηλείας 3Β, τη συγκρότηση χώρων για την Καρδιολογική Κλινική.

Επιπλέον, προβλέπεται η συγκρότηση Πτέρυγας Βραχείας Νοσηλείας, η οποία θα περιλάβει δυνατότητες πλήρους ιατρικής υποστήριξης σε βραχυχρόνια βάση -μεταξύ άλλων- θεραπευτικών δραστηριοτήτων ογκολογικών, αιματολογικών και νευρολογικών θεραπειών.

Το έργο της ανακαίνισης και αναβάθμισης του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών έρχεται να προστεθεί στη σειρά δωρεών του Πάνου Λασκαρίδη προς το Πολεμικό Ναυτικό.

Οι δωρεές περιλαμβάνουν τρία πλοία Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ ΑΤΛΑΣ Ι, ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΠΓΥ ΑΙΑΣ), ένα πλοίο εκπαίδευσης Ναυτικών Δοκίμων (ΚΥΚΝΟΣ 1), το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών σε φρεγάτες «ΚΥΚΝΟΣ», και τη δωρεά βοηθητικών μηχανημάτων σε φρεγάτες, καθώς και συνεισφορές στην αναπαλαίωση του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου «Θ/Κ Γεώργιος Αβέρωφ».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: