Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Κόντρα” Δρίτσα – Καρύδη για τον αγωγό της Αίγινας

Χωρίς κατηγορία στις 17/12/2014

dritsaskarydisΣυνεχίζεται η αντιπαράθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και τ. βουλευτή Δ. Καρύδη, σχετικά με τον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας. Όπως είναι γνωστό ο «καυγάς» ξεκίνησε με την άρνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσουν τροπολογία με την οποία δόθηκε η δυνατότητα να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί το έργο της κατασκευής του αγωγού, κάτι το οποίο πάντως έπρεπε να είχε γίνει προ καιρού. Οι δυο πολιτικοί της Α’ Πειραιά αντιδικούν καθώς ο Θ. Δρίτσας με νεότερη δήλωση του υποστηρίζει ουσιαστικά ότι το έργο έχει καθυστερήσει με ευθύνη της κυβέρνησης και του πρώην Περιφερειάρχη Γ. Σγουρού, ενώ ο Δ. Καρύδης κατηγορεί για διγλωσσία τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι άλλα έλεγε την περασμένη εβδομάδα σε πολίτες της Αίγινας και άλλα ψήφισε στην Βουλή!

Συγκεκριμένα ο Θ. Δρίτσας στην τελευταία του δήλωση λέει:

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί ! Η κοινή δήλωση που έκανα χθες (14/12/2014) με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάση Πετράκο και Απόστολο Αλεξόπουλο αποτυπώνει την πλήρη αλήθεια. Όποιος αμφιβάλλει μπορεί να ανατρέξει στα πρακτικά της Βουλής της συνεδρίασης της 11/12/2014 (βλ. σελ 105, 297-299, 309-311).

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρησιμοποιεί το ψέμα γιατί ούτε φοβάται, ούτε χειραγωγεί το λαό. Αντίθετα, τον θέλει ενεργό και συμμέτοχο και γι’ αυτό καλά πληροφορημένο.

Και ένα τελευταίο : αν θέλει ο Δημήτρης Καρύδης ας απαντήσει πότε θα έπρεπε να είχε αρχίσει φυσιολογικά το έργο του αγωγού, σε ποια φάση ολοκλήρωσης θα έπρεπε να ήταν σήμερα και γιατί χρειάστηκε αυτή η τροπολογία νέας παράτασης για την υποβολή προσφορών της σχετικής δημοπρασίας.

Και αν δυσκολεύεται ας ανατρέξει στη δήλωσή μου στις 8/8/2013 σχετικά με τις θριαμβολογίες του πρώην Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρού. Αν δεν την βρει, ας μου ζητήσει να του τη στείλω. Για να δούμε ποιος λέει αλήθειες και ποιος λέει ψέματα».

Και ο Δ. Καρύδης απαντά:

«Είναι φανερό ότι η αποκάλυψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την τροπολογία για τον υποθαλάσσιο αγωγό έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα αξιοπιστίας και μεγάλο εκνευρισμό στον κ. Δρίτσα μια και την περασμένη Κυριακή στη Αίγινα άλλα έλεγε στους πολίτες.

Είναι σε όλους γνωστό ότι ο Γιάννης Σγουρός και ο Δημήτρης Κατσικάρης έδωσαν πραγματικά ένα τιτάνιο αγώνα όλα τα προηγούμενα χρόνια για να φτάσει το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού στα πρόθυρα της δημοπράτησης από την περιφέρεια Αττικής με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και για αυτό ακριβώς το λόγο ο λαός της Αίγινας αναγνώρισε τις προσπάθειες τους και τους τίμησε με την εμπιστοσύνη του στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές.

Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του υπονόμευαν την πορεία του έργου με κάθε τρόπο, και αυτό αποδεικνύεται από το ότι ήταν οι μόνοι που δεν κατάλαβαν ότι η τροπολογία κατατέθηκε προς ψήφιση στην Βουλή όταν το ήξερε όλη η Αίγινα αλλά και όταν στο τέλος εδέησαν να το καταλάβουν την καταψήφισαν!

Ας μην πετάει λοιπόν τη μπάλα στη εξέδρα ο κ. Δρίτσας.

Τα πράγματα είναι απλά. Ας δεσμευτεί έστω και τώρα ότι θα κάνει ότι μπορεί για να υπογράψει επιτέλους η κα Δούρου την προγραμματική σύμβαση, ώστε να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση του έργου που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Αίγινας. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις»…
Πηγή: portnet.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: