Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κώδικας πολιτικής τιμής από το “Άρμα Πολιτών” του Γιάννη Δημαρά

ΕΛΛΑΔΑ στις 18/06/2015

Κώδικας “Πολιτικής Τιμής” καταρτίστηκε και διανέμεται στο διαδίκτυο από το “Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών” του Γιάννη Δημαρά. Αναφέρει:
Στις κρίσιμες ώρες εκτιμούμε ότι θα πρέπει κοινωνικές – πολιτικές δυνάμεις αλλά και πρόσωπα να συνυπάρξουμε ώστε να αντιμετωπιστεί και από εμάς η κρισιμότητα των στιγμών.

Κωδικός για μια κοινή πορεία, οι προτάσεις μας:

Για Ισχυρή Κοινωνία και Ανεξάρτητη Πατρίδα

 1. Πίστη στο Δημοκρατικό πολίτευμα και στην αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Καθιέρωση της Απλής Αναλογικής.
 2. Ισότιμη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια Ευρώπη των Εθνών και των Λαών και όχι των αόρατων αγορών.
 3. Διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
 4. Όρια μας στα Εθνικά Θέματα, είναι η απαρέγκλιτη και αταλάντευτη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ιστορικής διαδρομής του Έθνους μας.
 5. Πλήρης ενημέρωση του Ελληνικού Λαού και του Κοινοβουλίου ως προς το χρέος της χώρας και Ανεξάρτητη Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους για να μάθουμε τι έχουμε πληρώσει σε τόκους και τοκοχρεολύσια.
 6. Τήρηση των διεθνών υποχρεώσεών μας, εφόσον δεν είναι σε βάρος του λαού, αλλά και εξέταση όλων των παραμέτρων που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο, για να αρνηθούμε επαχθείς όρους που έχουν υπογραφεί από προηγούμενες κυβερνήσεις.
 7. Αναθεώρηση του Συντάγματος με στόχο τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία, των θεσμών με επίκεντρο το άρθρο 86. Είμαστε υπέρ της κατάργησης του σημερινού νομικού πλαισίου περί ευθύνης υπουργών.
 8. Υποστήριξη με κάθε τρόπο της τιμωρίας των ενόχων – αυτών που αποδεδειγμένα βύθισαν τη χώρα μας στην οικονομική καταστροφή και έκλεψαν το δημόσιο χρήμα – με επιστροφή των κλεμμένων και δήμευση περιουσιών.
 9. Ναι σε αναπτυξιακές λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
 10. Ναι στην πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.
 11. Ναι σε όποιες θεσμικές πρωτοβουλίες βοηθούν στην πάταξη της γραφειοκρατίας.
 12. Ναι στην ανοικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους με τα βασικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση) να είναι υπό την εποπτεία του κράτους ως δημόσια αγαθά για όλους τους πολίτες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: