Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα δημιουργήσουμε τη ΝΔ του αύριο μαζί με την κοινωνία

ΕΛΛΑΔΑ στις 13/02/2016

Το συνέδριο 22-24/4

Την απόφασή του για την έναρξη των διαδικασιών του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου του κόμματος ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το τριήμερο 22 – 24 Απριλίου και με την έναρξη της διαδικασίας υλοποιείται, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος, άμεσα η δέσμευση που είχε αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τετράμηνης εσωκομματικής εκλογής νέου αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για μια Νέα Δημοκρατία «Από την Αρχή».

Ταυτόχρονα ξεκινά δημόσια διαβούλευση για το καταστατικό στην ιστοσελίδα synedrio.nd.gr, με στόχο να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα σύγχρονο κόμμα που θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου ορίστηκε με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή την απόφασή του, δήλωσε πως δεν θα είναι ένα ακόμη Συνέδριο που θα αφορά μόνο τα κομματικά στελέχη, αλλά μια αφετηρία για ένα ποιοτικό άλμα στην πολιτική ζωή της χώρας. Όπως είπε, αυτό είναι κάτι που αφορά όλους τους πολίτες καθώς η Νέα Δημοκρατία κάνει σήμερα μια νέα αρχή για τη μετεξέλιξή της σε ένα σύγχρονο, συμμετοχικό, ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα. «Μέσα από τις καινούργιες δομές που φιλοδοξούμε να υιοθετήσουμε στο 10ο Συνέδριο, θα δυναμώσουμε τη φωνή του κάθε πολίτη που θέλει να παράξει πολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «με τον διαχωρισμό κράτους – κόμματος, με την κατάργηση πελατειακών δεσμών μεταξύ πολιτών και κομμάτων, με διαφάνεια, με αξιοκρατία, η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να εκφράσει το αύριο των πολλών, ξεβολεύοντας το χθες των λίγων και των προνομιούχων.»

Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα 400.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχουν στη διαβούλευση για το νέο καταστατικό η οποία βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο αλλά και όλους τους πολίτες με τη συμμετοχή τους «να δώσουν νέα πνοή στην πολιτική να γίνουν μέλη και να βοηθήσουν να κτίσουμε το κοινό μας σπίτι» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως «σήμερα στη Νέα Δημοκρατία έχουν θέση κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας» και πως «μαζί, θα δημιουργήσουμε τη Νέα Δημοκρατία του αύριο, τη νέα Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης».

Απάντηση