Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η ναυτοσύνη και ο Πειραιάς γιορτάζουν τον Άγιο Νικόλαο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 06/12/2022

Λιτάνευση της ιεράς εικόνας του προστάτη των ναυτικών και μήνυμα του υπουργού Ναυτιλίας προς τους Έλληνες ναυτικούς

|> Με την λαμπρότητα και την ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει εορτάζεται και εφέτος η μνήμη του προστάτη Αγίου της ναυτοσύνης στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου συμπολιούχου Πειραιώς χθες Δευτέρα 5/12 τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, συγχοροστατούντος του μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Σήμερα Τρίτη 6/12 το πρωί τελέστηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του κ. Θεοκλήτου και συνιερουργούντος του κ. Σεραφείμ. Και στις 15:30 πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου, στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά.

Με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, έστειλε το παρακάτω μήνυμα προς του ναυτικούς:

«Στην εορτή του Αγίου Νικολάου, του προστάτη τους, εύχομαι στις Ελληνίδες και τους Έλληνες ναυτικούς, όπου και αν βρίσκονται στον κόσμο, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, ευόδωση των επιθυμιών και επίτευξη των στόχων τους.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ναυτικοί είναι πρωταγωνιστές στη δημιουργία του ελληνικού ναυτιλιακού θαύματος. Η προσφορά τους ήταν και παραμένει ανεκτίμητη και γι’ αυτό τους ανήκει και τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: