Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Λουκέτο” από 1/10 στο ιστορικό Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μασσαλία

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 25/08/2016

Σοκ στην εκεί ομογένεια

Παρά τις προσπάθειες και τις διαμαρτυρίες των ομογενών, τελικά δεν απεφεύχθη το “λουκέτο” στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μασσαλία. Η είδηση είχε αναρτηθεί με τίτλο “Διαμαρτυρία ομογενών για το ‘λουκέτο’ στο Γενικό Προξενείο μας στη Μασσαλία” στον Τ/Π στις 17 Αυγούστου και η “ψυχρολουσία” ήρθε μετά από ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από τον γενικό πρόξενο, Στυλιανό Γαβριήλ, η οποία αναφέρει:

Σας ανακοινώνουμε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μασσαλία, την 7η Νοεμβρίου 2016.

Ως τελευταία ημέρα υποδοχής κοινού ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2016. Το Γενικό Προξενείο Μασσαλίας δεν θα είναι ανοικτό στο κοινό μετά την ημερομηνία αυτή, εκτός εάν πρόκειται για λόγους έκτακτης ανάγκης (περιπτώσεις επείγοντος και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, θάνατοι και έκδοση προσωρινών ταξιδιωτικών εγγράφων λόγω απώλειας ή κλοπής).

Από 1ης Οκτωβρίου 2016 και μετά, η εξυπηρέτηση των πολιτών, κοινοτήτων, φορέων, οργανισμών θα γίνεται από το προξενικό γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Παρίσι.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: