Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το μέλλον του Πειραιά, ήταν το κύριο θέμα στη Σαγκάη

Εν Δημω στις 05/11/2019

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια η πόλη θα έχει το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης

|> Τις προοπτικές της πόλης του Πειραιά, αλλά και της ανάδειξης του μεγάλου λιμανιού ως το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης τα επόμενα πέντε  χρόνια, ανέπτυξε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του, στο πλαίσιο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Cosco Xu Lirong, στην έδρα της κινεζικής εταιρείας στη Σαγκάη.

Στον Πειραιά άλλωστε αναφέρθηκαν, στο μεγαλύτερο μέρος των τοποθετήσεών τους, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά και ο πρόεδρος της Cosco, τονίζοντας πως «κοινός μας στόχος είναι να κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης».

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Από την πλευρά του ο Xu Lirong τόνισε, πως πρόθεση της  Cosco είναι να γίνει ο Πειραιάς ένα από τα μεγαλύτερα διαμετακομιστικά κέντρα του κόσμου στο μοντέλο της Σιγκαπούρης.

Όσον αφορά στο θέμα του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων, την μετατροπή του παλαιού σιλό στο λιμάνι σε μουσείο, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε σε αυτό να υπάρχει χώρος και για κινεζικά εκθέματα, όπως π.χ. σπουδαία πλοία προηγούμενων αιώνων.

> Στη φωτογραφία, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Απάντηση