Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δίνεται παράταση για τις αιτήσεις της οικονομικής στήριξης

Χωρίς κατηγορία στις 31/08/2021

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για ενίσχυση (1500-20000) όσων οι επιχειρήσεις επλήγησαν από την πανδημία

|> Παρατείνεται για 15 ημέρες η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων των πειραϊκών επιχειρήσεων για χρηματοδότηση στη δράση: «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στον Δήμο Πειραιά».

Η σημαντική αυτή δράση του Δήμου Πειραιά έχει ως στόχο τη στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας του Covid-19, έχει μεγάλη ανταπόκριση από τις πειραϊκές επιχειρήσεις, ενώ την έχουν «αγκαλιάσει» και τη στηρίζουν τα επιμελητήρια και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης.

Συγκεκριμένα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και τη μεγαλύτερη προσέλευση των επιχειρήσεων λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, δίνεται παράταση στην κατάθεση των αιτήσεων έως την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 15:00.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση είναι ενταγμένη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 7.000.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης για το έτος 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 1.500 ευρώ και μέγιστο τα 20.000 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις απευθύνονται στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, το οποίο συντάσσει δωρεάν τον φάκελο υποβολής της πρότασης για τη δράση, ενώ παράλληλα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη.

> Πληροφορίες για τη δράση στο site του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά: https://piraeusbsc.gr/

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Ο Δήμος Πειραιά παρατείνει για 15 ημέρες τη δυνατότητα ένταξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της πόλης μας σε μια από τις πλέον σημαντικές χρηματοδοτούμενες δράσεις μας. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που ο Δήμος Πειραιά είναι ο πρώτος Δήμος στη χώρα που ενισχύει οικονομικά απευθείας τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει και τις 20.000 ευρώ. Επιθυμία μας είναι σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον για το επιχειρείν, να στηρίξουμε έμπρακτα την τοπική οικονομία, αξιοποιώντας παράλληλα όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα και εργαλεία και χαίρομαι που η κοινωνική αυτή δράση έχει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση. Θα ήθελα να καλέσω τις επιχειρήσεις του Πειραιά να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αυτή, ώστε να αποκαταστήσουν τη ρευστότητα τους και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, μετά από τη μεγάλη αυτή περιπέτεια για την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση το επόμενο διάστημα με ανάλογες πρωτοβουλίες, προκειμένου να συμβάλουμε ακόμα περισσότερο στην επανεκκίνηση της οικονομίας του Πειραιά».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: