Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μήνυμα της Δόμνας για κοινωνική αλληλεγγύη εν όψει της σχολικής χρονιάς

ΠΑΙΔΕΙΑ/ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 11/09/2023

«…Για όλα εκείνα τα παιδιά που σήμερα δεν γεμίζουν τα προαύλια των σχολείων με τις φωνές και τα γέλια τους…» – Αγιασμοί σε σχολεία

|> Η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου στο μήνυμά της προς  τους μαθητές και τις μαθήτριες, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, αναφέρει:

«Η φετινή σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε. Το πρώτο κουδούνι ήχησε. Εύχομαι σε εσάς παιδιά να αξιοποιήσετε όλα τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας, αλλά κυρίως τη φαντασία σας, τις ικανότητές σας και τα ταλέντα σας. Επιδίωξη κι επιθυμία μας; Να αποκτήσετε γνώσεις, νέες δεξιότητες και να χτίσετε σχέσεις ζωής. Να σας δώσουμε όλα εκείνα τα ερεθίσματα ώστε να πηγαίνετε κάθε μέρα στο σχολείο σας με χαρά και όρεξη. Καλή δύναμη και στους εκπαιδευτικούς μας. Χωρίς εσάς η δική μας προσπάθεια δεν θα σήμαινε τίποτα. Καλή δύναμη και στους γονείς και τους κηδεμόνες. Διαρκώς παρόντες με την ανιδιοτελή αγάπη σας και την υποστήριξή σας σε πρακτικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το δικό μου μήνυμα για τη φετινή σχολική χρονιά συμπυκνώνεται σε έννοιες που διαπερνούν την κοινωνία και φυσικά τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα. Κοινωνική αλληλεγγύη. Αγάπη. Σεβασμός. Δοτικότητα. Προσφορά. Αξίες που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και απαλύνουν ακόμα και τον πιο ανείπωτο πόνο. Οι ανάγκες των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία είναι ήδη τεράστιες. Θα ήθελα να σας καλέσω να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε τα παιδιά των πληγεισών περιοχών, στέλνοντάς τους σχολικά είδη. Για όλα εκείνα τα παιδιά που σήμερα δεν γεμίζουν τα προαύλια των σχολείων με τις φωνές και τα γέλια τους. Σε συνεργασία με το ”Όλοι Μαζί Μπορούμε” και το ”Μαζί για το Παιδί” συγκεντρώνουμε καινούργια σχολικά είδη, όπως τσάντες, τετράδια, μολύβια, μαρκαδόρους και στυλό. Μπορείτε να συνεισφέρετε, φέρνοντας σχολικά είδη από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 15/9 στο σχολείο σας. Όλες κι όλοι μαζί να καταφέρουμε να ενισχύσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Θεσσαλίας σε αυτή την πραγματικά δύσκολη συγκυρία. Μέσα από την καρδιά μου καλή σχολική χρονιά! Καλή αρχή!».

Εξ άλλου, η Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε σήμερα οκτώ σχολεία του Πειραιά για τον Αγιασμό. Συγκεκριμένα στον Αγιασμό των σχολείων:

  • 33ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
  • 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά,
  • Εκπαιδευτήρια Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς,
  • 2o Γυμνάσιο και Λύκειο Πειραιά,
  • Δημοτικό Σχολείο, Jeanne D’Αrc,
  • Αρμένικο Νηπιαγωγείο
  • Δημοτικό Σχολείο Ζαβαριάν,
  • Ζάννειο ΕΠΑΛ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: