Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Κραυγή” από το Facebook για τα ελληνικά προϊόντα!

Flash στις 12/09/2020

Μία ανάρτηση-έναυσμα για εκστρατεία υποστήριξης των προϊόντων της πατρίδας μας

Τ/Π |>Υπάρχουν κάποιες αναρτήσεις στο facebook, που σε προκαλούν να τις… αντιγράψεις! Όπως η παρακάτω, που υπογράφει ο κ. Augustis Neamonitis και έχει σχέση με τα ελληνικά προϊόντα, που “σνομπάρει” ο Έλληνας και τα οποία χρήζουν εκστρατείας υπεράσπισης από το κράτος, όσο και αν δεν είναι της… μόδας!  Διαβάστε, είναι σημαντική η “κραυγή”. Ο κ.Neamonitis, γράφει:

Στην Αμερική έχει αρχίσει το εξής φαινόμενο: στα καλά του καθουμένου, εκεί που κάποιο μαγαζί πάει για κλείσιμο λόγω χρεών, πέφτει σύρμα (SMS, FACEBOOK) και πλακώνει κόσμος που αρχίζει να αγοράζει ότι βρει μπροστά του. Οι ιδιοκτήτες από άφραγκοι και χρεωμένοι ξεπουλάνε σε μία μέρα (!) και γλυτώνουν το κλείσιμο. Αυτό για τους ξένους λέγεται κοινωνική αλληλεγγύη. Κάτι που στη χώρα μας, έχει εκλείψει από το ’60!.. Καιρός και εμείς να κάνουμε κάτι.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Κατ’ αρχήν: στηρίξτε τα μικρομάγαζα της γειτονιάς σας. Κάτι καλό θα έχουν και αυτά! Γιατί όταν θα τα χρειαστείτε, δεν θα υπάρχουν πιά… Ενα κουτί χρώμα και 10 πρόκες, δεν απαιτούν εκδρομή στο PRAKTIKER ή το LEROY MERLIN… η στο ΙΚΕΑ, μόνο μια βόλτα στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς.

Ελληνικά λαχανικά, φρούτα και χυμούς. Αν τα ξένα ήταν τόσο εξαιρετικά καλά, οι ξένοι δεν θα τα έστελναν σε εμάς! (π.χ.Τα ολόλευκα μανιτάρια εισαγωγής είναι περασμένα με λευκαντικό και αντισηπτικό για να μη μαυρίζουν-ενώ τα Ελληνικά δεν είναι λευκά, αλλά είναι βιολογικά!)

Προτιμάμε Ελληνικά προϊόντα – το χρήμα να μένει στην Ελλάδα και να κάνει κύκλο εδώ και όχι μέσω της τσέπης κάποιου ξένου επιχειρηματία.

Σοκολάτες ΙΟΝ, αναψυκτικά Φλώρινα και ΕΨΑ: Ελληνικότατα & εξαιρετικά.

Μπύρες Βεργίνα, FIX, ZEOS, Πειραϊκή Ζυθοποιία και τόσες άλλες από μικρές ελληνικές φίρμες με υπέροχη γεύση.

Η COCA COLA, η PEPSICO, η jacobs-Παυλίδης, η Barilla-MIΣKO και η Heninger-Amstel δε θα φτωχύνουν! Εντάξει, έχουν και Ελληνες εργαζόμενους, αλλά τα έσοδά των ξένων εταιρειών δεν θα μηδενιστούν κιόλας!

Ο επώνυμος καφές φίλτρου της jacobs στην Ολλανδία πωλείται στη μισή τιμή… Μία συσκευασία φίλτρων καφέ (100 τεμ.) κάνει 75 λεπτά και όχι πάνω από 2 ευρώ… Γι’ αυτό αγοράστε καφέ φρεσκοκομμένο από την κάβα της γειτονιάς… Ακόμα και χωρίς την ακριβή γεύση, θα είναι πιο φρέσκος!..

“Τιμωρείστε” ακόμα και τα ακριβά Ελληνικά προϊόντα: το γιαουρτάκι της ΦΑΓΕ στην Ολλανδία πωλείται προς 80 λεπτά! Στην Ελλάδα έχει περάσει από χρόνια το 1 ευρώ. Μπορείτε και χωρίς αυτά… Τώρα αν πέσει η τιμή του, βλέπουμε!

ΑΠΟΡΩ: Πόσο καλύτερο είναι το γάλα της ΔΕΛΤΑ 1 λίτρου (στο χάρτινο κουτί) και στοιχίζει 1,15 ευρώ, ενώ το ΑΓΝΟ έχει μόλις 1,09;

ΟΚ, το γάλα του LIDL έχει λιγώτερο από ευρώ το λίτρο και λέει ότι είναι Ελληνικό, κάποια ξένα προϊόντα είναι ίσως και λίγο καλύτερα, αλλά είπαμε: το χρήμα να μένει στην Ελλάδα!

Και προσοχή στα κινέζικα: ό,τι πληρώνεις, παίρνεις. Υπάρχουν ακόμη ηρωικοί βιοτέχνες που ράβουν ελληνικά ρούχα και παπούτσια (boxer) – υποστηρίξτε τους.

Ας οργανωθούμε: ενημερώστε φίλους και γνωστούς για ευκαιρίες!

Στα ψώνια, τη βενζίνη, το γάλα, τα ρούχα, το ψωμί. Επιτέλους, φτιάξτε για πρώτη φορά μόνοι σας ένα κέικ ή τιμείστε το ζαχαροπλαστείο της γωνίας (φρεσκώτατο σχεδόν πάντα) και μην το πάρετε έτοιμο στο super market από μία γερμανική πολυεθνική…

Κυνηγήστε ποιότητα και καλή τιμή. Το δικαιούστε και το αξίζετε. Δεν σας κάνουν χάρη!

Η κρίση το απαιτεί: ενωμένοι μπορούμε καλύτερα!

ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ…. ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΕΙ ΕΠΙΣΗΣ…

Απάντηση