Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μία εβδομάδα επιτυχούς λειτουργίας του Ιατρείου του ΙΣΠ για τους πρόσφυγες

Χωρίς κατηγορία στις 16/03/2016

Στην Πύλη Ε2

Την πρώτη βδομάδα πλήρους λειτουργίας της συμπλήρωσε με επιτυχία η σταθερή Ιατρική Μονάδα που στήθηκε στην Πύλη Ε2 του ΟΛΠ,  με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΙΣΠ), στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του για την στήριξη ανθρώπων σε ανάγκη.

Από τη Δευτέρα 7/3 μέχρι τη Δευτέρα 14/3, 155 παιδιά και έφηβοι, ηλικίας έως 16 ετών και 455 ενήλικοι άντρες και γυναίκες,  πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ήδη επισκεφτεί το μόνιμο ιατρείο,  που λειτουργεί πλήρως σε δωδεκάωρη βάρδια από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Το μόνιμο αυτό ιατρείο,  που λειτουργεί τόσο για τα έκτακτα περιστατικά,  όσο και για χρόνια πάσχοντες ασθενείς, οι οποίοι ζώντας την προσφυγιά στερούνται της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που απαιτείται για την επιβίωσή τους, έχει στελεχωθεί από παιδιάτρους, γενικούς ιατρούς, παθολόγους και νοσηλευτές, που αμείβονται από τον ΙΣΠ και  έχει ενδυναμωθεί από εθελοντές (ιατρούς, νοσηλευτές και διερμηνείς).

Το Ιατρείο καλύπτεται πολλά απογεύματα από  παιδίατρους της Παιδιατρικής Κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου,  ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά (ΦΣΠ) έχει παραχωρήσει μόνιμο φαρμακοποιό και καλύπτει  το Ιατρείο με φαρμακευτικό υλικό και αναλώσιμα.

Απάντηση