Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γ. Δουατζής: “Χρονογραφίες” και… κουβέντα με τον Αλμπέρ Καμύ!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 17/07/2021

Μία συλλογή σημειώσεων ημερολογίου – Η κορύφωση και το απόσταγμα της πολύχρονης θητείας του σε ποίηση και πεζογραφία

|> Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Κάκτος” το νέο πόνημα του Γιώργου Δουατζή με τον τίτλο “Χρονογραφίες – Σημειώσεις ημερολογίου“. Σε σχετικό σημείωμα θα διαβάσουμε ότι οι “Χρονογραφίες” αποτελούν μία συλλογή σημειώσεων ημερολογίου του συγγραφέα, όπου ενυπάρχει και ένας φανταστικός διάλογος με τον Αλμπέρ Καμύ! Και πως σε κάθε σημείωση, σταχυολογημένη από δεκάδες μικρά σημειωματάρια, είναι αποτέλεσμα μια στιγμιαίας έκλαμψης, μιας αντίδρασης σε κάθε λογής ερεθίσματα.

Ακόμη αναφέρεται: Οι σημειώσεις αυτές, εν είδει αφορισμών, συνθέτουν ένα πολυδιάστατο μωσαϊκό σκέψεων για τη ζωή, τη δημιουργία, τον έρωτα, τον θάνατο, τη μοναξιά, την κοινωνία, την πολιτική, την τεχνολογία, την τέχνη, την ποίηση, την ανάγνωση, την κριτική κ.ά.

Ευλόγως, λοιπόν, όσοι γνωρίζουν τη συγγραφική πορεία του Γιώργου Δουατζή, χαρακτηρίζουν το στοχαστικό αυτό έργο ως κορύφωση! Απόσταγμα της πολύχρονης θητείας του στην ποίηση και την πεζογραφία. Η δε δομή του επιτρέπει και την αποσπασματική ανάγνωση.

Ποιός είναι…

Ο Γιώργος Δουατζής είναι ποιητής, συγγραφέας, δημοσιογράφος. Γεννήθηκε (1948) και ζει στην Αθήνα. Εξέδωσε 31 βιβλία (ποίηση, διηγήματα, μυθιστορήματα, θεατρικά), συμμετείχε σε 16 συλλογικά έργα, περιλαμβάνεται σε 10 ανθολογίες – λεξικά. Μέρος ή ολόκληρα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 6 γλώσσες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: