Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μίχαλος: Η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ

Χωρίς κατηγορία στις 13/07/2015

Την αποκατάσταση της τραπεζικής λειτουργίας θέτει ως προτεραιότητα της κυβέρνησης ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος, μετά την επίτευξη της συμφωνίας της Ελλάδας με τους εταίρους.

«Με την επίτευξη της συμφωνίας με τους εταίρους της, η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ, ωστόσο τα μέτρα που συνοδεύουν τη συμφωνία, τουλάχιστον αυτά που αφορούν τα φορολογικά μέτρα, εξακολουθούν να κινούνται σε μία αντιαναπτυξιακή κατεύθυνση και να θέτουν προσκόμματα στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε ο κ. Μίχαλος.

Ειδικότερα, ο κ. Μίχαλος εκτιμά ότι το μεγάλο ζητούμενο για την οικονομία και την αγορά πλέον είναι να επιλυθεί τάχιστα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες και το οποίο έχει μπλοκάρει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και, όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προβεί σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας και την επαναλειτουργία, υπό κανονικές συνθήκες, των τραπεζών».

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, εξίσου ζωτικής σημασίας θεωρείται και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων τα επόμενα χρόνια και όπως σημείωσε, το πακέτο των 35 δισ. ευρώ αποτελεί εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τη στήριξη της ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης, γι’ αυτό και θα πρέπει οι πόροι να αξιοποιηθούν στη βάση ενός εθνικού σχεδιασμού, με στόχο την παραγωγική αναδιάρθρωση και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, ο κ. Μίχαλος σημειώνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει και να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μέσω των οποίων μπορεί να ενισχυθεί ο υγιής ανταγωνισμός και να δημιουργηθούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

«Με τη συμφωνία και το νέο μνημόνιο, η Ελλάδα δεν σώθηκε…Ο μόνος δρόμος για να επιβιώσει η χώρα είναι να υπάρξουν άμεσα μέτρα και πολιτικές που θα αντισταθμίσουν τα υφεσιακά μέτρα και θα στηρίξουν τις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα», κατέληξε.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: