Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

«Μαγαζάκι» προμηθειών σε δημόσιο νοσοκομείο από γιατρούς και υπαλλήλους

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 03/02/2015

Ποινική δίωξη για απιστία κατ’ εξακολούθηση από κοινού, τελεσθείσα με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τα 120.000, αλλά και τα 150.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σε βάρος 6 γιατρών και 8 υπαλλήλων δημοσίου νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, η ζημία που προκλήθηκε στο Δημόσιο ανέρχεται στα 3.200.000 ευρώ και συνίσταται στην προμήθεια ιατρικού υλικού και ειδικότερα αιμοστατικού υλικού χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες.
Η προμήθεια των υλικών αυτών έγινε με απευθείας ανάθεση χωρίς σύμβαση με τις εταιρείες, ενώ η απιστία αφορά στα έτη 2007, 2008 και 2009.
σιδήρου, επιδρώντας αρνητικά και στις εισαγωγές Iron Ore. Τo 2014 οι εισαγωγές έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ, στους 932,5 εκ. τόνους, αύξηση 13,8% από το 2013, δεδομένων και των χαμηλών τιμών, αλλά σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες από traders, υπάρχουν τοπικές χαλυβουργίες που έχουν βγάλει στην αγορά κλεισμένα φορτία με παράδοση τον Μάρτιο, γεγονός που υποδεικνύει ότι θα υπάρξει μείωση της παραγωγής σιδήρου άρα και των εισαγωγών Iron Ore.
Να επισημάνουμε ότι η παραγωγή σιδήρου το 2014 έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, στους 822,7 εκ. τόνους αλλά η ετήσια αύξηση ήτανε μόνο 0,9%, η χαμηλότερη ποσοστιαία αύξηση από το 1981.
Σε γενικές γραμμές, οι προσδοκίες για το 2015 είναι ότι η αγορά δεν θα παρουσιάσει κάτι το συνταρακτικό, με την ψυχολογία της αγοράς να βρίσκεται σε αρνητικά επίπεδα, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και από την μειωμένη αγοραστική διάθεση των πλοιοκτητών παρά την πτωτική πορεία των τιμών των μεταχειρισμένων πλοίων και την σε καλά επίπεδα προσφορά πλοίων. Να επισημάνουμε πως οι τιμές των μεταχειρισμένων πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου από 5αετίας έως 15εατίας, κατά μέσο όρο, από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί για τα Capes κατά 6%, για τα Panamax κατά 5%, για τα Supramax κατά 7% και για τα Handysize κατά 13%.
Πηγή: theseanation.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: