Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εν απουσία της κυβέρνησης το μεγάλο συνέδριο για τον Περιφερειακό και τον Κλαδικό Τύπο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 02/10/2017

Έγινε το Σάββατο στη Λάρισα

|> Για πρώτη φορά διοργανώθηκε από τις Ενώσεις που εκπροσωπούν το σύνολο του Περιφερειακού, Τοπικού και Κλαδικού Τύπου της χώρας, ημερίδα για τα θέματα του κλάδου. Η ημερίδα με θέμα «Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού – Τοπικού και Κλαδικού τύπου» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλέον των διακοσίων εκδοτών, το Σάββατο 30/9 στη Λάρισα, υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και τη στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.    

Οι εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών και η συζήτηση που ακολούθησε,   ανέδειξαν τη δυναμική του Περιφερειακού και Περιοδικού Τύπου της χώρας, ο οποίος παρά τα προβλήματα, όπως έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή συγκυρία, διατηρεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της διεισδυτικότητας και της εμπιστοσύνης του αναγνωστικού κοινού του.  Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι η συνεργασία όλων των Ενώσεων εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Από αυτή τη διαδικασία απουσίαζε η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, ενώ το παρών έδωσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. Κων. Αγοραστός, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασ. Λεβέντης, οι ευρωβουλευτές Κώστας Χρυσόγονος, Γιώργος Κύρτσος και Νότης Μαριάς, οι βουλευτές Συμεών Μπαλής, Νίκος Παπαδόπουλος, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Αχιλλέας Κέλλας, Κώστας Μπαριώτας, Γιώργος Λαμπρούλης, Γιώργος Κατσιαντώνης καθώς και αρκετά μέλη των τεσσάρων Ενώσεων του Τύπου (Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων και Ένωση Ιδιοκτητών Τοπικών Ημερησίων και  Εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής).

Απάντηση