Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μετά από… 23 χρόνια συνεχούς λειτουργίας πήρε άδεια η Δημοτική Συγκοινωνία του Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 23/05/2017

Τόσοι δήμαρχοι πέρασαν…

Μετά από ενέργειες της δημοτικής Αρχής Πειραιά, εγκρίθηκε η αδειοδότηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έπειτα από 23 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της.

Και είναι αξιοσημείωτο ότι η Δημοτική Συγκοινωνία, αν και άρχισε να λειτουργεί  στον δήμο Πειραιά το 1994, δεν είχε την απαιτούμενη άδεια για την πραγματοποίηση δρομολογίων και για την ασφαλή μεταφορά των δημοτών!

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Η Δημοτική Συγκοινωνία αποτελείται σήμερα από 9 οχήματα, ενώ όταν άρχισε η λειτουργία της αποτελείτο από 16.  Το 1998 κατασχέθηκαν 3 οχήματα λόγω μη εξόφλησης της αγοράς τους, ενώ το 2012 αποσύρθηκαν και εκποιήθηκαν μέσω ΟΔΔΥ 4 οχήματα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά των υπολοίπων διαθέσιμων οχημάτων.

Επίσης, σημειώνεται πως μετά την αδειοδότηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση του στόλου της, με νέα σύγχρονα οχήματα.

Ο αντιδήμαρχος Πειραιά Αλέξανδρος Αργουδέλης δήλωσε σχετικά:

«Η αδειοδότηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Πειραιά, έρχεται ως επιστέγασμα των ενεργειών της δημοτικής Αρχής, προκειμένου να λειτουργούν τα δημοτικά μας οχήματα σε ξεκάθαρα νόμιμο πλαίσιο. Δυστυχώς υπάρχουν τομείς και λειτουργίες στον δήμο Πειραιά, όπου για τα αυτονόητα, δεν είχαν ληφθεί ανάλογες πρωτοβουλίες με θετική έκβαση,   κατά το παρελθόν. Θεωρούμε αδιανόητο να λειτουργεί 23 χρόνια η Δημοτική Συγκοινωνία χωρίς άδεια, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται,  τόσο για τους δημότες όσο και για τη λειτουργία της ίδιας της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Για το λόγο αυτό, προχωρήσαμε με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου τα οχήματα της Δημοτικής Συγκοινωνίας μας να βρίσκονται στον δρόμο νόμιμα και να μεταφέρουν με ασφάλεια τους δημότες μας. Το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό του στόλου μας, προκειμένου σταδιακά, η Δημοτική Συγκοινωνία να αποτελείται από σύγχρονα και ασφαλή οχήματα».

Απάντηση