Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε Μόντε Κάρλο… μετατράπηκε χθες η πλατεία Συντάγματος!

Χωρίς κατηγορία στις 10/09/2021

Μετά τον χθεσινό… πρόλογο το ‘Ράλλυ Ακρόπολις’ έβαλε πρώτη σήμερα το πρωί στις 9 με τις μοναδικές ειδικές διαδρομές του

|> Με την εκκίνηση της πρώτης υπερειδικής διαδρομής στο κέντρο της Αθήνας και στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, ξεκίνησε χθες το Ράλλυ Ακρόπολις 2021. Η εκκίνηση δόθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη κ.ά.

Σήμερα το πρώτο αυτοκίνητο έφυγε από το Parc Fermé στις 9 πμ και θα μπει στην Ειδική Διαδρομή «Άγιοι Θεόδωροι 1», μήκους 17,54 χλμ. στις 10.18. Θα ακολουθήσει το «Λουτράκι» με μήκος 19,40 χλμ. στις 11.11 και εν συνεχεία θα υπάρξει Tyre Fitting Zone (αλλαγές/επιλογές ελαστικών) στην παραλία του Λουτρακίου. Στις 13.14 το πρώτο αυτοκίνητο θα μπει στους «Αγίους Θεοδώρους 2» των 17,54 χλμ. για την πρώτη ειδική του απογευματινού σκέλους, ενώ θα ακολουθήσουν στις 15.47 η «Θήβα» των 23,27 χλμ. και στις 17.40 η «Ελάτεια» των 11,65 χλμ. Το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται στο Service Park της Λαμίας στις 19.40.

Με αφορμή την έναρξη του Ράλλυ ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Το παγκόσμιο Ράλλυ επέστρεψε στην καρδιά της Αττικής μας, στο κέντρο της Αθήνας. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις πραγματοποιήθηκε η πολυσυζητημένη ειδική διαδρομή στην καρδιά της χώρας μας, στην καρδιά της Αττικής μας, στο κέντρο της Αθήνας! Σήμερα στον πιο εμβληματικό  δρόμο της Αττικής μας, στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, πραγματοποιήθηκε  η υπέρ ειδική διαδρομή. Σε ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο και σε υποδομές που εξασφαλίστηκαν με πρωτοβουλίες και ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής. Το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία προβολής, της Αθήνας, της Αττικής και της Ελλάδας σε 155 χώρες σε όλο τον πλανήτη. Η οδική ασφάλεια αποτελεί βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής στρατηγικής στην Περιφέρεια Αττικής. Με βασικό στόχο την οδική ασφάλεια συμβάλλουμε και στην ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: