Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η “Καφρόκρεμα” στο “Αυλαία” με τον Δημήτρη Δημόπουλο (16/12)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 10/12/2021

Μετά το “Αντί Διδακτορικού” και την “Υπερπαραγωγή” του, επιτίθεται… με έναν ακόμη μονόλογο – συμπλήρωμα μιάς τριλογίας… κρυφών σκέψεων!

|> Μία και μοναδική παράσταση θα δώσει ο Δημήτρης Δημόπουλος την Πέμπτη 16/12 στον πολυχώρο “Αυλαία”* του Πειραιά, με την “Καφρόκρεμα” – το τρίτο stand up μονολόγου μετά το μοναδικό “Αντί Διδακτορικού” και την πρωτότυπη “Υπερπαραγωγή” του.

Ο εξαιρετικός κωμικός παρουσιάζει τα πιο σκωπτικά και ανατρεπτικά ως τώρα κείμενά του, αντιμετωπίζοντας κάθε θέμα με αθώο ενθουσιασμό μα και ειρωνικό σκεπτικισμό ταυτόχρονα. Το αποτέλεσμα; Μια παράσταση που κινείται με την ίδια ευκολία από την… καφρίλα των πιο κρυφών σκέψεων όλων μας, ως την… αφρόκρεμα των πιο ευγενών προθέσεών μας. Κι όπως λέει ο ίδιος “ένας stand up μονόλογος και του ύψους, και του βάθους!“…

> Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Σκέπης Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Δημήτρης Δημόπουλος (ΣΚΠΙΔΔ).

(*) Πολυχώρος “Αυλαία” Κουντουριώτου 182 & 2ας Μεραρχίας, Πειραιάς τηλ. 210.4297771

> Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10 €, προπώληση: 8 € (ως και τις 15/12), Σημεία προπώλησης: Πολυχώρος Αυλαία, καταστήματα Wind, βιβλιοπωλεία “Ευριπίδης”, “Τεχνόπολη” Δήμου Αθηναίων, “athinonorama.gr”, “Yoleni’s”. Και ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ποιός είναι ο Δημ. Δημόπουλος

Ο Δημήτρης Δημόπουλος ξεκίνησε ως stand up κωμικός το 1996 στις “Νύχτες Κωμωδίας”. Έχει γράψει τους stand up μονολόγους “Καφρόκρεμα”, “Υπεραπαραγωγή” και “Αντί Διδακτορικού”, καθώς και το λιμπρέτο για τις όπερες “Το Λυκόφως των Χρεών”, “ΑirRossini” και “Yasou Aida!”, για το οποίο βραβεύτηκε με τον έπαινο “Κάρολος Κουν” 2012 Δραματουργίας Ελληνικού Έργου από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Σκηνοθέτησε τα μουσικοθεατρικά δρώμενα “Kafka-Fragmente”, “Das Schubert Diploma” και “Νυχτερινά Τραγούδια”, την οπερέτα “Σατανερί” καθώς και τις θεατρικές παραστάσεις “Οι Ευνοούμενοι του Μίδα” και “Τσάικα!”. Ως μεταφραστής έχει εργαστεί στον υποτιτλισμό, τη μεταγλώττιση και την Εθνική Λυρική Σκηνή με τις μεταφράσεις του για τα έργα “Ωραία μου Κυρία”, “Once”, “Νυχτερίδα” και “Πιμπινόνε”. Γνωρίζει γερμανικά, αγγλικά, ισπανικά και ρωσικά, είναι πτυχιούχος υποκριτικής (Ανωτέρα Δραματική Σχολή “Ίασμος”), πτυχιούχος Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΙ Αθηνών) και απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, ενώ το 2020 έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ στην κατεύθυνση Παράσταση-Δραματουργία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: