Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το Σάββατο αρχίζουν οι Γιορτές της Εξόδου στο Μεσολόγγι

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 28/03/2022

Με έκθεση φωτογραφίας στη “Διέξοδο” η έναρξη των 15ήμερων καλλιτεχνικών και πνευματικών εκδηλώσεων για την 196η επέτειο της Φρουράς της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων

|> Με μια εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Σιάμου, που διοργανώνει ο μεσολογγίτικος Κοινωφελής Πολιτιστικός Οργανισμός “Διέξοδος” αρχίζουν εφέτος οι “Γιορτές Εξόδου” στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 2/4 στις 8 μμ στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου της “Διεξόδου”, ενώ στον ίδιο χώρο, κατά τα ειωθότα, θα γίνει από τον δήμαρχο της Ιερής Πόλης Κώστα Λύρο και η κήρυξη των 15ήμερων καλλιτεχνικών και πνευματικών εκδηλώσεων για την 196η επέτειο της Φρουράς της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Η έκθεση περιλαμβάνει πενήντα, μεγάλων διαστάσεων κορνιζαρισμένα πορτρέτα, που απεικονίζουν σύγχρονα πρόσωπα με μορφή, ρούχα, κόμμωση, διάκοσμο και γενικότερα στυλ μιας άλλης εποχής. Πρόκειται για σκηνοθετημένες φωτογραφίες της τελευταίας δεκαετίας που έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς του Καναδά, του Λονδίνου, της Ταϋλάνδης και του Λας Βέγκας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου και η λειτουργία της θα είναι καθημερινή (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 πμ έως τη 1 μμ και από τις 7.30 μμ έως τις 9.30 μμ, με ελεύθερη είσοδο, ενώ για οργανωμένες ομάδες επισκεπτών ή για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σχολείων η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά και εκτός ωραρίου μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την γραμματεία του Μουσείου (τηλ. 2631.051260).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: