Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απεργία ντελίβερυ – Σύνθημα “Μην παραγγείλεις”!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 11/04/2019

Με αυτονόητα αιτήματα όπως εταιρικό δίκυκλο, μέσα ατομικής προστασίας, βαρέα/ανθυγιεινά

|> Κατέβηκαν σήμερα από τα “παπάκια” τους οι “ντελιβεράδες”, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε ο κλάδος των… κασκαντέρ για το μεροκάματο του τρόμου.

Με σύνθημα «Μην παραγγείλεις» οι εργαζόμενοι στο χώρο της διανομής πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 11/4 την πρώτη συντονισμένη 24ωρη απεργία ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και καλούν το ελληνικό κοινό να μην παραγγείλει αύριο φαγητό, καφέ κ.λπ και να στηρίξει τον αγώνα τους.

Μάλιστα, με σχετική αφίσα τους δίνουν συνταγή για “απεργιακή” μακαρονάδα όπου αναφέρεται ότι με σχεδόν 4,20 ευρώ “μπορείς κι εσύ να μην είσαι μ@λ@κ@ς“!

afisa_apergia_nteliverades

Σε κείμενο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της, η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων καλεί σε δυναμικό «παρών» στην απεργία, καθώς και σε μοτοπορεία, όλους τους εργαζόμενους με μηχανάκια, προαναγγέλοντας συγκέντρωση, στις 12 μ., στο Πεδίον του Άρεως.

Επίσης, συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και μοτοπορεία θα πραγματοποιήσουν σήμερα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης. Η μοτοπορεία θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων των διανομέων.

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, διεκδικεί εταιρικό δίκυκλο, μέσα ατομικής προστασίας, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και, τέλος, ενιαία ειδικότητα. Όπως επισημαίνει, η παροχή εταιρικού δικύκλου θα έπρεπε να ήταν αυτονόητη και όχι να είναι αίτημα, ενώ ο εργοδότης πρέπει να έχει την υποχρέωση να το συντηρεί µε βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και µε βιβλίο συντήρησης.

Σύμφωνα με τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων, απαιτείται η παροχή από τον εργοδότη των μέσων ατομικής προστασίας, όπως είναι το κράνος, το μπουφάν μηχανής, το παντελόνι μηχανής, τα γάντια, οι µπότες μηχανής και τα αδιάβροχα µε ανακλαστήρες, καθώς η χορήγηση αυτών θα μειώσει τους θανάτους και τους τραυματισμούς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: