Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με δωρεά Ελλήνων εφοπλιστών η ανακαίνιση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Ύδρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 18/10/2014

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αναλαμβάνει την πλήρη επισκευή και ανακαίνιση τού συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρο Βενιάμη.

Σύμφωνα με τη σύμβαση δωρεάς, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αναλαμβάνει την πλήρη επισκευή και ανακαίνιση του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων της Α.Ε.Ν. Ύδρας, μέσω εκτεταμένων εργασιών, όπως η επισκευή σκυροδεμάτων και στοιχείων φέροντος οργανισμού διοικητηρίου και κυρίως κτιρίου, η στεγανοποίηση δωμάτων, καθώς και η επισκευή και συντήρηση όλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Για την ιστορία, η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας είναι από τις πλέον ιστορικές σχολές του κόσμου.

Ιδρύθηκε το 1749 ως Σχολείο του Αγίου Βασιλείου και μετά εξελίχθηκε στην “Ναυτική της Ύδρας Σχολή” με πρωτοβουλία της τότε Δημογεροντίας του νησιού. Σημειώνεται, ότι αποτελεί την παλαιότερη σε λειτουργία σχολή στον κόσμο και το σημερινό κτίριο που στεγάζεται χτίστηκε κατά τη χρονική περίοδο 1780 με 1810. !

Εν αναμονή της τελευταίας (;) κατανομής των αντιδημαρχιών και κυρίως της θέσης του αναπληρωτή δημάρχου. Επίσης, αν ενεργοποιηθεί ή όχι, η θέση του αντιδημάρχου Τουρισμού και Ναυτιλίας…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: