Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με επιτυχία στέφθηκε το Φεστιβάλ των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης

Κατάμεστο χθες το Βεάκειο

Στο 5ο Φεστιβάλ των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε χθες στο κατάμεστο Βεάκειο παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Η καλοκαιρινή γιορτή περιελάμβανε μουσική, τραγούδι από τη χορωδία των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, χορευτικά, θεατρικά δρώμενα, απαγγελία ποιημάτων. Στην είσοδο του Βεακείου Θεάτρου, μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, είχαν εκθέσει έργα ζωγραφικής που εντυπωσίασαν.

Ο κ. Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του, ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά είμαι σήμερα εδώ, σε ένα ιστορικό θέατρο της πόλης μας, σε μια όμορφη βραδιά, σε ένα ωραίο περιβάλλον. Στέκομαι με σεβασμό απέναντι σας, στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, διότι δουλέψατε σκληρά στη ζωή σας, κάνατε οικογένειες, για να δημιουργήσετε το κράτος αυτό και αυτή την πόλη. Παραδώσατε σε εμάς τους νεότερους μια ελπίδα, την οποία δεν αξιοποιήσαμε όπως θα έπρεπε, δεν συνεχίσαμε το δικό σας έργο, δεν δουλέψαμε τόσο σκληρά όσο εσείς.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η χώρα αλλά και η πόλη να βιώνει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Όχι μόνο οικονομικής κρίσης, αλλά έντονης κοινωνικής κρίσης, αμφισβήτησης αξιών και ιδεών που εσείς χτίσατε και μας παραδώσατε. Σκοπός λοιπόν είναι να αλλάξουμε όσο μπορούμε και εμείς αλλά και οι νεότεροι, να δούμε τα πράγματα διαφορετικά στην καθημερινότητα, στις αξίες, στο σεβασμό. Να βάλουμε διαφορετικούς στόχους ώστε να συνεχίσουμε αυτά που εσείς πετύχατε και ήταν πολλά.

Για οκτώ χρόνια Δήμαρχος ο Χρήστος Αγραπίδης και πλέον Αντιδήμαρχος και στενός μου συνεργάτης, έκανε μια ανάλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στη χώρα και στην πόλη. Αναλάβαμε τα καθήκοντά μας τον περασμένο Σεπτέμβριο σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή. Με βάση τις περιορισμένες δυνατότητες που είχαμε, στα θέματα των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, αλλά και σε άλλα κοινωνικά θέματα,  υπερβάλλαμε εαυτούς και σας στηρίξαμε, με τη σύμφωνη γνώμη και χωρίς καμία δεύτερη συζήτηση όλων των συνδυασμών του δημοτικού συμβουλίου. Πιστεύω πως δεν είναι κανείς λιγότερο ή περισσότερο κοινωνικά ευαίσθητος είτε για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας είτε για τους άστεγους είτε για τους  άνεργους. Όλοι  το ίδιο είμαστε, όλοι τις ίδιες ευαισθησίες έχουμε.

Το θέμα είναι τι μπορούμε να σχεδιάσουμε όλοι μαζί και να τα εφαρμόσουμε, ώστε να μπορέσετε και εσείς να νιώσετε καλύτερα και να απολαμβάνετε πράγματα που αξίζουν.

Στο πλαίσιο αυτό κάναμε προσπάθειες, υπάρχουν ακόμα προβλήματα και στα Κέντρα Αγάπης, παρά τα βήματα που έγιναν με τη συνδρομή του πρώτου Δημοτικού Συμβούλου και συνεργάτη μου, Προέδρου και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Είχα πει και προεκλογικά ότι δεν θα πρέπει να αισθανόμαστε άσχημα για τις δωρεές ή τις χορηγίες. Είναι στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής να προσελκύσει και άλλους οι οποίοι θα συμβάλλουν στην πόλη μας, όπως συμβάλλουν σε άλλες πόλεις. Θυμίζω μια μόνο επένδυση για να καταλάβετε το μέγεθος.  Στο Δέλτα Φαλήρου, 530.000.000 ευρώ δωρεά είναι η νέα Λυρική Σκηνή και Βιβλιοθήκη. Η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, η οποία δεν θα γίνει τελικά είναι δωρεά και πολλά ιδρύματα, επιχειρηματίες, συνδράμουν άλλες πόλεις και καλά κάνουν. Στον Πειραιά, στην πόλη της ναυτιλίας, των εφοπλιστών, προφανώς οποιαδήποτε τέτοια διάθεση είναι θεμιτή και αποδεκτή με ευχαρίστηση και από τη Δημοτική Αρχή και από τους δημότες.

Καταφέραμε να κάνουμε αυτή την ωραία γιορτή στο ΣΕΦ τον Δεκέμβριο, να εξοπλίσουμε τα ΚΑΠΗ με υπολογιστές, να ξεκινήσουμε διάφορα προγράμματα για εσάς.

Έγιναν πράγματα, αλλά θα κάνουμε ακόμη περισσότερα. Ελπίζω να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση, ώστε να μπορέσει ο Δήμος και πέρα από τη βοήθεια που είχαμε, να συνδράμει ακόμη περισσότερο. Σήμερα είναι η βραδιά σας. Θέλω να ξέρετε ότι για εμάς αποτελείτε πρώτη προτεραιότητα και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, οι ελλείψεις που υπάρχουν να καλυφθούν. Χρόνο με το χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι, να απολαμβάνετε περισσότερες εκδρομές, προγράμματα, αγάπη, μεγαλύτερη επαφή με εμάς. Να νιώσετε ότι η Δημοτική Αρχή είναι κοντά σας. Από τους Διευθυντές, τους Προϊσταμένους, τους Αντιδημάρχους και εμένα τον ίδιο. Όλοι οι συνδυασμοί βοηθούν και είμαστε ενωμένοι.

Πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες και για την τρίτη ηλικία και για τους άνεργους νέους της χώρας και του Πειραιά. Και για αυτούς που δεν έχουν στέγη και φαγητό, μέσω προγραμμάτων. Του χρόνου θα είμαστε εδώ ακόμα πιο χαρούμενοι, πιο χαμογελαστοί. Πρώτα από όλα βέβαια θα πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη συμφωνία που όλοι περιμένουμε εναγωνίως τους τελευταίους τέσσερις – πέντε μήνες έτσι ώστε να προχωρήσει πρώτα από όλα η χώρα.

Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει οποιοσδήποτε Δήμος και πόλη αν δεν προχωρήσει η χώρα. Όποια κυβέρνηση και αν είναι, ως Δήμαρχος Πειραιά και συνολικά η Δημοτική Αρχή, θέλουμε να είναι δίπλα μας, για το καλό των δημοτών μας, για το καλό της πόλης μας. Και έτσι θα προχωρήσουμε».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής της Α΄ Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος  Αγραπίδης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών  Χαραλαμπία Ζηλάκου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά Μελίνα Φύκια και Χαράλαμπος Τουμπέκης, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Καραγιάννης, Κατερίνα Δουρέκα, Γιάννης Αλιφραγκής και πλήθος κόσμου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: