Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με ιδιαίτερη δραστηριότητα το ‘’Ενορία εν δράσει’’ της Ευαγγελίστριας Πειραιώς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 22/09/2023

Μια ενοριακή προσπάθεια, που ξεκίνησε σε εποχές δοκιμασίας και μπόρεσε να αντέξει, να ωριμάσει και να εξελιχθεί χρόνο με τον χρόνο

|> Από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Πειραιώς και το πρόγραμμα «Ενορία εν δράσει», εν όψει της έναρξης της νέας περιόδου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση με τίτλο «Κερί αναμμένο μέσα στο σκοτάδι της παραίτησης…». Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Εκδήλωση τιμής για τα μέλη των Φιλοπτώχων Ταμείων

Με την έναρξη του νέου ιεραποστολικού έτους, η Μητρόπολή μας θα παραθέσει γεύμα τιμής και αγάπης στους Προέδρους και τα μέλη των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων και σε όλους που διακονούν στα ενοριακά συσσίτια. Το γεύμα θα παρατεθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Μητροπόλεώς μας, στην Παιανία Αττικής.

 Κάθε Κυριακή 2 θείες Λειτουργίες στην Ευαγγελίστρια

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, επανέρχεται στην λειτουργική ζωή της Ενορίας μας, η τέλεση της Β’ θείας Λειτουργίας. Μετά την διακοπή της καλοκαιρινής περιόδου, η Β’ θεία Λειτουργία θα τελείται κανονικά, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες, κάθε Κυριακή, 10.30-11.30 π.μ. Μετά το τέλος όσοι επιθυμούν μπορούν να προσέρχονται στην αίθουσα του 2ου ορόφου του Πνευματικού μας Κέντρου για καφέ και κέρασμα.

1η Οκτωβρίου ξεκινάει το πρόγραμμα «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Δώδεκα χρόνια «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», και αυτό από μόνο του γεμίζει την καρδιά από ευχαριστία και ευγνωμοσύνη! Μια ενοριακή προσπάθεια, η οποία μάλιστα ξεκίνησε σε εποχές δοκιμασίας και συνεχίστηκε μέσα σε αυτές, μπόρεσε να αντέξει, να ωριμάσει και να εξελιχθεί χρόνο με το χρόνο.

Το «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», δεν είναι απλώς μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, αλλά πάνω απ’ όλα, είναι τα πρόσωπα που συμμετέχουν. Κληρικοί και λαϊκοί, επιστήμονες και μη, πρόσωπα με γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες διαφορετικές και ποικίλες. Που, αποδέχθηκαν την πρόσκληση, να μοιραστούν με απλοχεριά, το χάρισμα και τις δυνατότητες που τους έδωσε ο Θεός.

Έκκληση για τρόφιμα

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε το καθημερινό συσσίτιο της Ευαγγελίστριας, που εδώ και δεκαετίες, με την πολύτιμη συμπαράσταση πολλών πιστών, εντός και εκτός Ενορίας, συνεχίζει να στηρίζει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, με την καθημερινή σίτισή τους και την διανομή δεμάτων με τρόφιμα.

Και τη νέα χρονιά, η συνέχεια του συσσιτίου, χρειάζεται την ενίσχυση όλων μας για να καλυφθούν οι ανάγκες που απαιτούνται. Και η κύρια ανάγκη είναι η συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών που προϋποθέτει η ετοιμασία του καθημερινού γεύματος, και μόνο με τη δική μας συμμετοχή μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό μπορούμε να αναλάβουμε ένα ημερήσιο γεύμα, είτε προσφέροντας τα υλικά που χρειάζονται για την παρασκευή του, είτε τα χρήματα που κοστίζει η αγορά των υλικών.

Τρόποι δωρεάς:

  • Στο Πνευματικό μας Κέντρο, καθημερινά 8.30 π.μ. – 8.30 μ.μ.
  • Με κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα: ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ – ΙΒΑΝ: GR 5901101900000019029607611.
  • Στο κουτί στην είσοδο του Ιερού Ναού.

>>> Πληροφορίες: Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας, Τηλ. 210.4125619.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: