Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο κρίνεται η έδρα βουλευτή της ΝΔ

ΕΛΛΑΔΑ στις 22/02/2022

Με νέα αίτηση στο ΑΕΔ η πολιτευτής Ζωή Ρούσσου αμφισβητεί την εκλογή του βουλευτή Νίκου Μανωλάκου – Ήταν πρώτη επιλαχούσα

|> Πρόβλημα αντιμετωπίζει η «γαλάζια» κοινοβουλευτική δύναμη της Α’ Πειραιά και «πονοκέφαλο» το μανιάτικο στοιχείο της πόλης, μετά τη νέα «επίθεση» από την πολιτευτή Ζωή Ρούσσου κατά του βουλευτή Νίκου Μανωλάκου.

Αφορμή η βουλευτική έδρα της Νέας Δημοκρατίας Α’ Πειραιά, που διεκδικεί η δικηγόρος και πρώτη επιλαχούσα Ζωή Ρούσσου, από τον στρατηγό ε.α. και τελευταίο εκλεγέντα Νίκο Μανωλάκο.

Η Ζωή Ρούσσου, είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη και τώρα κατέθεσε νέα αίτηση (18/10/21) στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ), με την οποία ζητεί την επανεξέταση της ένστασής της κατά του Νίκου Μανωλάκου.

Κατά τους ισχυρισμούς τής Ζωής Ρούσσου, ο Νίκος Μανωλάκος προσκόμισε στο δικαστήριο χάρτη με παραποιημένα τα όρια της περιοχής ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ). Δηλαδή τον κατηγορεί ότι άλλαξε τα όρια της ΑΣΔΕΝ θέτοντας νησιά εκτός των ορίων της, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα εκλογιμότητας, ενώ το κώλυμα της τοπικής αρμοδιότητας βάσει του αριθ. 56 παρ. 3γ είναι απόλυτο και δεν θέτει άλλα κριτήρια όπως αριθμό κατοίκων…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: