Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με… πυροβολισμό Μώραλη ξεκίνησε σήμερα το 52ο Ράλλυ Αιγαίου (φωτό)

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 18/07/2015

Την εκκίνηση του 52ου Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), κήρυξε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο  ιστορικός αγώνας ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης, που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου, συμμετέχουν κορυφαίοι ιστιοπλόοι, ενώ συνολικά αγωνίζονται 35 σκάφη.

Ο Γιάννης Μώραλης επιβιβάστηκε στο ναρκαλιευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Ευνίκη», στον όρμο του Φαλήρου όπου και κήρυξε την εκκίνηση του ιστιοπλοϊκού αγώνα.

Ο δήμαρχος Πειραιά σε δήλωσή του, τόνισε: «Βρισκόμαστε στο Μικρολίμανο και έχουμε τη χαρά να δώσουμε την εκκίνηση του 52ου Ράλλυ Αιγαίου. Περνάμε ως χώρα μια δύσκολη περίοδο και αναμένεται να περάσουμε εξίσου δύσκολα τα επόμενα χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε πρωτοβουλίες, λειτουργίες και θεσμούς που υλοποιούν ευχάριστα γεγονότα και αποτελούν ένα «παράθυρο» στα προβλήματα. Ένας τέτοιος θεσμός πλέον είναι και  το Ράλλυ Αιγαίου, η σημαντικότερη διοργάνωση σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης. Είναι και ο ΠΟΙΑΘ εδώ, ένας σύλλογος που εδρεύει στον Πειραιά και διοργανώνει το Ράλλυ Αιγαίου. Συμμετέχουν όμορφα σκάφη, με καλούς αθλητές και μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό event. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και να διατηρούμε πρωτοβουλίες που μας δίνουν χαμόγελα. Μια από αυτές είναι το 52ο  Ράλλυ Αιγαίου».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: