Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με ρώτησες “τι να ψηφίσω μπαμπά;” και να λοιπόν τί σου απαντώ!

FLASH στις 21/05/2023

Ψήφισε εκείνους, που γνωρίζουν την έννοια του πολίτη, τους θεωρείς αξιοπρεπείς, σεμνούς, έντιμους και ξέρουν πόσο έχει το κιλό η… φέτα!

Παντελής Ξανθίδης |> Αγαπητό μου παιδί, έγινες 17 και η πατρίδα σού δίνει το δικαίωμα τού “εκλέγειν”, που σημαίνει ότι πριν καλά-καλά περάσεις την εφηβεία, σε καθιστά υπεύθυνο για την εκλογή εκείνων που –ο καθένας για τον δικό του λόγο– στοχεύει να καταλάβει μία θέση στην εξουσία.

Πρόσεξες τη λέξη “εξουσία“; Είναι σύνθετη από την πρόθεση “εξ” και το ουσιαστικό “ουσία”, δηλαδή: “εξουσία = εκ της ουσίας“. Και η “ουσία” είσαι εσύ, εγώ και όλοι όσοι αποτελούν τον λαό μιας χώρας. Που σημαίνει ότι οι κατέχοντες θέση στην εξουσία, φύσει και θέσει, είναι εξαρτώμενοι από την… ουσία. Γι’ αυτό να μη σου “πουλάνε μούρη” και ούτε να σου κάνουν τον μάγκα!

Με ρώτησες “τι να ψηφίσω μπαμπά; και σου απαντώ:

Το ξέρω ότι ζεις μέσα σε μία αβεβαιότητα, που σου δημιούργησε η γενιά μου. Το ξέρω ότι αισθάνεσαι απογοήτευση και απελπισία και θά ‘θελες να γκρεμίσεις το παν γύρω σου! Όμως, μην το κάνεις. Μπορεί τα πάντα να σου ανήκουν, αλλά δεν θέλουν γκρέμισμα. Τα χρειάζεσαι! Και γι’ αυτό κοίταξε πώς θα τα διορθώσεις.

Από εμάς, μην περιμένεις τίποτα. Είμαστε η πιο αχάριστη γενιά. Αποδειχτήκαμε ανίκανοι να διατηρήσουμε την πατρίδα μας όρθια και πέσαμε θύματα συνθημάτων, «οραμάτων» και του κάθε όμορφου που κατάφερε να ανελιχθεί και να γίνει εξουσιαστής σε έναν λαό χιλιοπροδομένο και δέσμιο ενός πελατειακού κράτους που λειτουργεί με κανόνες του «δούναι και λαβείν». Δηλαδή του «ψήφισέ με να σε διορίσω» και του «διόρισέ με να σε ψηφίσω»…

Το κράτος πελατών θέλει δουλειά πολλή για να γίνει κράτος πολιτών!

Η ιδιότητα του πολίτη είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση του ανθρώπου-μέλους μιας κοινωνίας. Για να διατηρείται χρειάζεται ένας συνεχής αγώνας και μάχες κατά του ραγιαδισμού, καθώς ο συνειδητός πολίτης σέβεται και προασπίζει την ιδιότητά του.

Τι άλλο να σου πω τώρα…

Ψήφισε εκείνους, που κατά την γνώμη σου είναι αξιοπρεπείς, σεμνοί, έντιμοι και δεν διακρίνεις στα λόγια τους την κοροϊδία.

Ψήφισε εκείνους, που ζουν με δικά τους και καθαρά εισοδήματα, που όση οικονομική άνεση κι αν διαθέτουν στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία και που γνωρίζουν πόσο έχει το κιλό η… φέτα!

Ψήφισε εκείνους, που κατά τη γνώμη σου, έχουν «καθαρή τη φωλιά» τους και όσους δεν έχουν κάνει επάγγελμα την πολιτική.

Τέλος, σκέψου καλά πριν αποφασίσεις, για να μην σου πουν αύριο τα εγγόνια μου «και τι έκανες σ’ εκείνες τις εκλογές εσύ μπαμπά;». Εσύ, δεν μου το έχεις πει αυτό, αλλά κάτι διακρίνω στα μάτια σου… Συγγνώμη παιδί μου._

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: