Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο χιλιοτραγουδισμένος Πειραιάς αρωγός στις “Ημέρες Θάλασσας”

Χωρίς κατηγορία στις 05/05/2022

Με στίχους τραγουδιών που υμνούν την πόλη “ντύνονται” οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου

|> Με χιλιοτραγουδισμένους στίχους, που υμνούν τον Πειραιά, τη θάλασσα και τις γειτονιές του, στίχους βαθιά χαραγμένους στη μνήμη και την καρδιά των Πειραιωτών «ντύνεται» το μεγάλο λιμάνι, στην προωθητική καμπάνια (έντυπη, ψηφιακή, outdoor) για την προαναγγελία του φετινού εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας», που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη από τις 27 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου.

Σε αυτή την πρωτότυπη δράση ο Δήμος Πειραιά «ντύνει» δημόσια κτήρια, στάσεις λεωφορείων, καταστήματα, οχήματα δημοτικής συγκοινωνίας κ.ά., με χαρακτηριστικούς στίχους τραγουδιών που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης, παραμένουν διαχρονικοί στο πέρασμα του χρόνου και επαναφέρουν μνήμες και αναμνήσεις. Οι ίδιοι στίχοι θα «ταξιδέψουν» σε όλη τη χώρα μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων.

Το μεγάλο λιμάνι άλλωστε, η πιο τραγουδισμένη πόλη της Ελλάδας, αποτέλεσε διαχρονική πηγή έμπνευσης για θρύλους του ελληνικού πενταγράμμου: την Μελίνα, τον Χατζιδάκι, τον Γκάτσο, τον Ξαρχάκο, τον Μούτση, τον Μπιθικώτση, τον Κόκοτα, τον Πυθαγόρα, τον Μπαγιαντέρα, τον Τσιτσάνη κ.ά.

«Όσο κι αν ψάξω δεν βρίσκω άλλο λιμάνι, τρελή να με έχει κάνει όπως τον Πειραιά…», «Η θάλασσα του Πειραιά, απ’ όλες είναι πιο γλυκιά…», «Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια, μάζεψα μια βραδιά τα σαΐνια…», «Περαία μου, Περαία μου με το Σαρωνικό σου…», «Στου προφήτη Ηλία τα σοκάκια», είναι ορισμένοι μόνο από τους στίχους που θα «πλημμυρίσουν» την πόλη, το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα προαναγγέλλοντας τις «Ημέρες Θάλασσας 2022» που φέτος επιστρέφουν για 8η συνεχόμενη χρονιά, με κύριο άξονα όλα όσα μας στέρησε η πανδημία τα δύο προηγούμενα χρόνια. Τις ανοιχτές εκδηλώσεις, τη μουσική, το τραγούδι, τον χορό.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Ο Δήμος Πειραιά προαναγγέλλει τον φετινό εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας» με μια πρωτότυπη και ξεχωριστή δράση, ντύνοντας δημόσιους χώρους και σημεία ενδιαφέροντος με στίχους τραγουδιών που υμνούν τον Πειραιά. Είμαι βέβαιος πως η δράση αυτή θα φέρει αναμνήσεις και θα συγκινήσει τους Πειραιώτες, υπενθυμίζοντας πως η πόλη μας, με τα αξιοθέατά της, τις ομορφιές της, τις γειτονιές της, είναι η πιο τραγουδισμένη πόλη της Ελλάδας. Το μεγάλο λιμάνι αποτέλεσε άλλωστε πηγή έμπνευσης για τους μεγαλύτερους συνθέτες οι οποίοι ύμνησαν τον Πειραιά. Οι Ημέρες Θάλασσας επιστρέφουν για 8η συνεχόμενη χρονιά, με στόχο να δημιουργήσει μετά από 2 χρόνια πανδημίας ένα κλίμα χαράς και αισιοδοξίας στην πόλη με πολλές δωρεάν ανοιχτές εκδηλώσεις και events που έχουν «αγκαλιάσει» οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης μας».

Η αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη είπε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μετά από δύο χρόνια πανδημίας φέτος επιστρέφουν στις «Ημέρες Θάλασσας», οι συναυλίες, το πάρτυ στην Τρούμπα, οι ανοιχτές εκδηλώσεις, οι χοροί και τα τραγούδια, στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Η καμπάνια για τις «Ημέρες Θάλασσας» ξεκινά με μια ξεχωριστή δράση εξωστρέφειας, που έχει στόχο να υπενθυμίσει σε όλους μας, πως η πόλη μας, ο χιλιοτραγουδισμένος Πειραιάς, έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στις ευχάριστες στιγμές μας. Αγαπημένοι στίχοι τραγουδιών που υμνούν τον Πειραιά, ντύνουν ήδη δημόσιους χώρους, στάσεις λεωφορείων, καταστήματα της πόλης μας κ.α. Καλούμε όλους, να συμμετέχουν σε αυτή τη δράση, ποστάροντας στα κοινωνικά δίκτυα, στίχους, από το δικό τους, αγαπημένο, Πειραιώτικο τραγούδι».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: